Новини

 

Андріївські вечорниці в Інституті філології

13.12.2012
Святкування Андріївських вечорниць вже є доброю традицією в Інституті філології. З кожним роком 13 грудня на свято Андрія Первозванного в Жовтий корпус приходить все більше охочих побачити на власні очі самобутні українські традиції та звичаї.
Традиційно організатори (викладачі Т.Доній, О.Мацько, студпарламент ІФ, народний ансамбль «Роксоланія») запрошують на Андріївські вечорниці відомих людей. Цьогоріч на свято прийшли депутат Олесь Доній, засновники видавництва «Зелений пес» Брати Капранові та письменник Андрій Кокотюха. Гості вечора завітали не з порожніми руками. Вони нагородили присутніх подарунками за найколоритніший український костюм, за найкраще виконання етнічних танців і за те, що змогли розрізнити Братів Капранових – Віталія та Дмитра.
За усталеним звичаєм на вечорницях заступник директора Інституту філології Сергій Різник нагородив подарунками шістьох переможців ІІ етапу 13-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Вітаємо найкращих знавців нашої мови!
Камертоном святкового вечору, як завжди, став народний ансамбль «Роксоланія». Його учасники протягом свята давали майстер-класи з українських самобутніх танців, залучаючи до них якнайбільшу кількість людей.
Ну які ж вечорниці без калити? Багато охочих молодиків намагалися пройти випробування та відкусити шматочок запашного коржа, але більшість із них все ж таки не уникнули сажі.
Завершилися Андріївські вечорниці дискотекою, на якій під пісні українських виконавців танцювали всі – студенти, викладачі та гості Інституту філології. Наступного року чекаємо охочих долучитися до святкування! Будемо раді всім!!!
Текст: Олександра Борейчук,
Фото: Валерій Попов, Світлана Попова
прес-центр Інституту філології































Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024