Новини

 

Японська делегація у нашому університеті

11.12.2012
11 грудня 2012 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідала японська делегація: Голова ради Центру науково-дослідницьких стратегій, Агенції з науки та технологій Юхікіде Хаяші, професор Університету Хокайдо Ясухіро Юкімацу, другий секретар Посольства Японії в Україні Кеіічі Сасакі.
Вони зустрілися з проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки ) Петром Бехом, проректором з наукової роботи Сергієм Вижвою, заступником начальника відділу міжнародного співробітництва Олександром Меньшовим.
Голова ради Центру науково-дослідницьких стратегій, Агенції з науки та технологій Юхікіде Хаяші зазначив, що Центр науково-дослідницьких стратегій знає, що в Україні на високому рівні ведуться фундаментальні дослідження,було б цікаво довідатися про розвиток науки в КНУ імені Тараса Шевченка.
Про наукову діяльність університету членам делегації розповів проректор з наукової роботи Сергій Вижва. Зокрема він сказав, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка – перший вищий навчальний заклад в Україні, який отримав статус дослідницького. Це відбулося у 2009 році, а на сьогодні у КНУ існує потужна науково-дослідна частина, що має 1007 співробітників.
Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки ) Петро Бех детально ознайомив гостей з інформацією про міжнародну співпрацю університету. Він підкреслив, що на даний час наш університет співпрацює з 160 вищими навчальними закладами з понад 50 країн світу. З японськими університетами співпраця ведеться з 1991 року. Двосторонні угоди про співпрацю і партнерство підписані з: Університетом Рукоку (1991 р.), Університетом Тенрі (2010 р.),Університетом Сосей ( 2006 р.), Цукубським університетом (2006 р.), Університетом Аояма (2010 р.), Осакським університетом (2010 р.). Кожного року студенти, аспіранти з нашого університету їдуть для навчання та наукової роботи до Японії (на 1-2 семестри) та 2-3 викладачі мають наукові службові відрядження. Наш університет також щорічно приймає по обміну викладачів, студентів з японських університетів-партнерів.
Юхікіде Хаяші подякував проректорам за організовану зустріч і підкреслив, що вражений тим, як активно розвивається наукова діяльність, міжнародна співпраця у КНУ імені Тараса Шевченка. Він зауважив: «Після розмови з вами, перегляду презентації, де зазначено, що ваш університет співпрацює з 160 вищими навчальними закладами з різних країн світу, хочу сказати, що японські університети не знаходяться на такому високому рівні».














фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024