Новини

 

Всеукраїнський семінар зі студентського самоврядування „Тиждень обміну студентських союзів: крок два"

22.02.2005
У к р а ї н с ь к а
А с о ц і а ц і я
С ту д е нт с ь к о г о
Самоврядування


Всеукраїнський семінар зі студентського самоврядування
„Тиждень обміну студентських союзів: крок два":
нарощування потенціалу та зміцнення студентських організацій України
12-17 березня 2005 року




Метою семінару є оптимізація характеру Вищої освіти України, приближения її до західноєвропейської моделі, посилення позиції студентських союзів через залучення українських студентських активістів до вивчення правових засад та організаційного досвіду західноєвропейського студентського руху.

Організаторами проекту є Українська асоціація студентського самоврядування, Студентська організація Вагенінхену (WSO) та Національна спілка студентів Нідерландів (LSVb).
Нашим завданням є підтримка ентузіазму українських студентів в боротьбі за свої права та демократичні зміни в системі Вищої освіти на університетському та національному рівні.

Шестиденний семінар об'єднає близько ста студентських представників з різних регіонів України, дасть можливість обмінятись досвідом та зробити глибинний аналіз функціонування власних студентських організацій.

Досвідчені тренери з Нідерландів сфокусують увагу на питанні: ЯК ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЯТИ СТУДЕНТСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ.

Робочі групи будуть присвячені:

- демократизації в сфері вищої освіти;
- ключовим питанням Болонського процесу та інтеграції українського студентства у європейський освітній простір;
- гарантіям якості освіти;
- роботі всередині студентської організації;
- роботі з пресою;
- мистецтву лобіювання, пропаганди та захисту інтересів.
Ми також познайомимося з системою вищої освіти Нідерландів, досвідом роботи студентських союзів країни, їх методами роботи та здобутками.

На учасників семінару чекають також підготовчі ігрові розминки, культурологічні ігри та дискусії, і надзвичайно цікава розважальна програма.

Семінар проводитиметься у Києві. Участь у семінарі безкоштовна.

Дорожні витрати учасникам будуть відшкодовані за умови відвідання ними 85% заходів семінару. Харчування та проживання учасників - за рахунок організаторів. Для участі у семінарі потрібно подати заповнену аплікаційну форму до 28 лютого 2005 року включно. Пізніші заявки на участь не прийматимуться. Аплікаційні форми потрібно відсилати за електронною адресою: uass@oekraine.nu.

З питаннями звертайтесь до Віце-президента УАСС з навчальних питань Софії Скрипник: skr_sophia@yahoo.com, 8(050)9867677.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024