Новини

 

The 73rd William Lowell Putnam Mathematical Competition LXXIII Студентська математична олімпіада імені Вільяма Ловелла Патнема

21.11.2012
The 73rd William Lowell Putnam Mathematical Competition
LXXIII Студентська математична олімпіада
імені Вільяма Ловелла Патнема

Неділя, 2 грудня 2012 р.
мехмат КНУ (просп. акад. Глушкова, 4-Е), ауд. 41
1000-1300 («A»), 1400-1700 («B»)

Математична олімпіада імені Патнема є національним змаганням з математики для студентів університетів та коледжів США і Канади, що проводиться щорічно з 1938 р. Олімпіаду названо на честь американського юриста, банкіра та філантропа Вільяма Ловелла Патнема. За роки свого існування змагання стало однією з найбільш престижних студентських олімпіад у світі. Змагання в США та Канаді адмініструє Американська математична асоціація. Змагання в Україні організує механіко-математичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка за тими ж завданнями, що й у американських учасників. Олімпіада в Україні проходить за науково-методичної та інформаційної підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОНмолодьспорту України.
Учасникам олімпіади пропонується розв’язати 6 задач протягом 3 годин (частина «A») та після годинної перерви ще 6 задач протягом 3 годин (частина «B»). Задачі можуть бути з області аналізу, алгебри, геометрії, теорії чисел, комбінаторики, теорії ймовірностей, диференціальних рівнянь тощо. Кожна задача оцінюється в 10 балів, причому традиційно при перевірці розв’язків найчастіше використовуються оцінки лише в 0, 1, 2, 8, 9 чи 10 балів.
Результати олімпіади враховуються при формуванні команд на міжнародні олімпіади (SEEMOUS, VJIMC, IMC).
Запрошуються всі бажаючі студенти 1-5 курсів.

Веб-сайт олімпіади ім. Патнема в Україні:
http://putnam.ho.ua/putnam.html


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024