Новини

 

Новини з ІМВ

07.11.2012
З 28 по 31 жовтня 2012 року відбувся візит директора Інституту європейських досліджень Брюссельського університету доктора юридичних наук, професора Маріанне Доні (Marianne Dony).
Під час перебування в Інституті міжнародних відносин Маріанне Доні прочитала лекцію на тему «Європейський Союз у міжнародних організаціях», в якій були висвітлені головні проблеми представництва ЄС у міжнародних організаціях та можливі винятки серед положень статутів міжнародних організацій щодо членства в Європейському Союзі.
1 листопада 2012 року до Інституту міжнародних відносин завітала численна делегація Ісламської Республіки Іран на чолі з доктором Фархадом Рахбаром – ректором Тегеранського університету, відомим економістом та колишнім віце-президентом Республіки.
Одним із актуальних питань, для Ісламської Республіки Іран, є питання розвитку науки. Візит доктора Фархада Рахбара в Україну відбувся в рамках встановлення наукового співробітництва.
Під час зустрічі доктор Рахбар прочитав лекцію на тему: «Економіка Ісламської Республіки Іран». У виступі він відзначив, що пріоритетами для Ірану на сьогоднішній день є досягнення країною сталого економічного розвитку та соціальної справедливості.
30 жовтня в залі засідань Вченої ради за сприяння кафедри міжнародних організацій і дипломатичної служби Інституту міжнародних відносин відбувся круглий стіл «Розвиток кар’єри в сфері дипломатії» за участю віце-консула Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Нателли Свістунової.
В рамках «Тижня освіти» колишній віце-консул Посольства Сполучених штатів Америки в Мексиці, експерт в галузі публічної дипломатії розповіла студентам та викладачам ІМВ про систему вищої освіти в США загалом, а також про можливості здобуття вищої освіти в США громадянами України. Під час дискусії обговорювалися також питання щодо дистанційної освіти та можливостей вивчення дипломатичної справи в США. Пані віце-консул поділилася власним досвідом здобуття вищої освіти в галузі дипломатії.
Отже, під час жвавого обговорення студенти та викладачі ІМВ не лише краще зрозуміли освітні реалії США, а й отримали пораду: відвідати 15-17 листопада 2012 року в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (вул. Хрещатик, 2, Київ, Україна) міжнародну виставку «Освіта за кордоном»
Голова Ради студентів Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ІМВ) Антон Грановський разом з Головою Українського земляцтва Московського державного інституту міжнародних відносин (Університетом) МЗС Російської Федерації («МГІМО») Валерією Сулімою підписали Меморандум про співпрацю.
Меморандум покликаний сприяти поглибленню відносин між вищими навчальними закладами України та Росії в освітньо-культурній сфері.
«Підписання меморандуму стане першим етапом плідної співпраці наших ВНЗ та в подальшому сприятиме зміцненню взаємовідносин українських та російських студентів», - зазначила Валерія Суліма.
05 листопада у залі засідань Вченої ради Інституту міжнародних відносин відбулася зустріч з членом італійського парламенту та президентом аналітичного центру "Fondazione FareFuturo" паном Адольфо Урсо. Тема розмови була актуальною: «Європа та Україна: шлях до зближення».
У рамках переговорів про співробітництво у сфері освіти та наукових досліджень колишній міністр торгівлі, засновник щонайменше двох політичних партій Італії та відомий правоцентристський політик А. Урсо провів зустріч із студентами та викладачами Інституту, підчас якої звернувся до історії створення ЄС та його сучасного стану, інтеграційних і глобалізаційних процесів у Європі. Пан Урсо наголосив, що Італія й Україна є важливими стратегічними партнерами та мають багато спільного, саме тому розвиток співробітництва у комерційній сфері буде пріоритетним напрямком розвитку українсько-італійських стосунків з метою створення глобальної економіки та повної й інтенсивної інтеграції України до ЄС. Через декілька днів фонд "Fondazione FareFuturo" за участі Міністерства закордонних справ України опублікує доповідь щодо енергетичних перспектив Італії, що дасть Україні можливість диверсифікувати поставки енергоресурсів. А. Урсо висловив сподівання, що головування України в ОБСЄ наступного року, а також гуманність, демократичність і вдосконалення пенітенціарної та судової систем України підкреслить статус держави як «важливої складової європейського дому» та дозволить залучити іноземні інвестиції для розвитку національної економіки.
Після завершення доповіді був підписаний меморандум між Інститутом та аналітичним центром "Fondazione FareFuturo" (Італія), що закріпив прагнення обох сторін до співробітництва в освітній та науковій галузях.











Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024