Новини

 

VIII Міжнародна конференція "Електроніка та прикладна фізика"

01.11.2012
24-27 жовтня 2012 року на радіофізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася VIII міжнародна наукова конференція "Електроніка та прикладна фізика". Проведення конференції стало традицією, вона сприяє інтеграції університетської та академічної науки, розвитку міжнародного співробітництва.
На пленарному засіданні виступив із доповіддю "Магнітні вихори у наночастинках" Д. Д. Шека, доктор фізико-математичних наук, доцент кафедри математики і теоретичної радіофізики радіофізичного факультету, лауреат премії НАНУ ім. О.С.Давидова. Доповідь вченого активно обговорювалася. він відповів на запитання молодих учених та студентів. Д. Д. Шека розповів про плідну співпрацю за даною науковою тематикою із вченими Інституту теоретичної фізики НАН України та університету м. Байройта, Німеччина.
У рамках конференції працювали 9 тематичних секцій: лазерна фізика і оптоелектроніка, фізика магнітних явищ, фізика поверхні, нано- та мікроелектроніка, фізика напівпровідників та діелектриків, напівпровідникові прилади, сучасні фізичні методи медико-біологічних досліджень, фізика плазми, комп’ютерна інженерія, математичні проблеми прикладної фізики, радіотехніка. На секційних засіданнях було заслухано та обговорено понад 100 доповідей, підготовлених представниками провідних профільних наукових закладів НАН України (інститути фізики, металофізики, фізики напівпровідників, ядерних досліджень, загальної та неорганічної хімії, газу, електродинаміки, мікробіології та вірусології, молекулярної біології та генетики) та університетів України (класичні університети Харкова, Сімферополя, Івано-Франківська, Чернівців, Ужгорода, Запоріжжя, Сум, Донецька, Дніпропетровська, Кам’янця-Подільського, політехнічні університети Києва, Харкова, Луганська та Львова). Співавторами доповідей були дослідники з ряду зарубіжних університетів, зокрема з Німеччини - Університет м. Кайзерслаутерна, Університет м. Дармштадта, з Польщі - Університет технологій м. Варшави, з Ізраїлю – Інститут технологій міста Хайфи, з Росії – Ярославльське відділення Інституту фізики та технологій РАН, Ярославльський університет. Активну участь у роботі конференції брали аспіранти та студенти, значна частина доповідей зроблена за їх участю.
Праці конференції, починаючи з першої, яка відбулася у жовтні 2005 р., публікуються виключно англійською мовою, що дозволяє працювати з ними вченим з усього світу. Частину усних доповідей також було зроблено англійською мовою.

Андрій Нетреба,
заступник декана з наукової роботи
радіофізичного факультету


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024