Новини

 

ВІКНУ відвідали представники НАТО

13.10.2012

Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) в рамках проведення “Днів НАТО” 13.10.12 відвідала делегація Північноатлантичного Альянсу на чолі із заступником Верховного головнокомандувача Стратегічного командування НАТО з трансформації генералом Мічеславом Бієнеком.




Метою заходу було проведення в рамках “Днів НАТО” у Військовому інституті брифінгів, семінарів із питань, пов’язаних зі структурою НАТО, завданнями та викликами, які існують на даний час у сфері політики безпеки.
Під час роботи делегації були також розглянуті питання, які стосувалися досвіду проведення НАТО операцій тактичного рівня в Афганістані, політики Альянсу щодо країн-партнерів та військового співробітництва між Україною та НАТО.




Начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін ознайомив високоповажних гостей з історією створення, структурою та завданнями ВІКНУ, специфікою підготовки у ньому військових фахівців.
Із цікавими та змістовними лекціями перед особовим складом ВІКНУ виступили: генерал-майор Джон Лілланд, помічник начальника штабу з планування Стратегічного командування НАТО з трансформації; підполковник Вілма Вайчелюне, офіцер-напрямківець на Україну відділу спеціальних відносин Управління військового співробітництва стратегічних командувань НАТО; експерт майор Ян Хельге Дале.







Генерал Мічислав Б’єнек у своєму виступі розповів про миротворчу діяльність Північноатлантичного Альянсу, результати проведення “Днів НАТО” в Україні, відвідання українських ВВНЗ та підкреслив, що офіцери Збройних Сил України завжди демонструють високий рівень професійної підготовки у спільних операціях під проводом НАТО, а також при виконанні функціональних обов’язків у складі багатонаціональних органів управління та штабів багатонаціональних контингентів.
– Я ніколи не забуду українських солдат, які загинули в Іраку. Велике спасибі за цих богатирів. Навчаючись у вашому чудовому навчальному закладі, не забувайте про найвищу ціль – підтримання миру у всьому світі, – сказав заступник Верховного головнокомандувача Стратегічного командування НАТО з трансформації.
Після вичерпних відповідей на численні запитання аудиторії генерал Мічислав Б’єнек залишив свій запис у Книзі поважних гостей ВІКНУ та обмінявся з генерал-майором Віктором Балабіним подарунками – Знаками НАТО та ВІКНУ.
Захід, який проходив у атмосфері відвертості та взаємоповаги, завершився фотографуванням його учасників на згадку.







Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024