Новини

 

Японські гості в КНУ

16.10.2012
16 жовтня 2012 року ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський прийняв гостей з Японії. До нашого закладу завітали президент університету м. Кіото, міста- побратима Києва, професор Хіроші Мацумото та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Тоічі Саката.
Ректор КНУ Леонід Губерський тепло привітав високоповажних гостей, розповів про історію і сучасність КНУ. Президент університету м. Кіото Хіроші Мацумото подякував за запрошення й зазначив, що йому надзвичайно приємно перебувати в одному з найстаріших університетів України і висловив сподівання, що після цієї зустрічі між двома університетами розгорнеться активна співпраця.
Після зустрічі з Леонідом Губерським Хіроші Мацумото прочитав для студентів і викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка лекцію на тему: «Два парадокси в розвитку економіки та науки. Чи ми рухаємось в правильному напрямку?» («Two paradoxer in Science and Economic Growth. Are We Heading in the Right Direction?»).
Лекція професора Хіроші Мацумото викликала великий інтерес у студентства. Ділячись враженнями, вони наголошували, що це був новий погляд світової інтелектуальної еліти на природу і протиріччя, що виникають на шляху нових викликів у глобалізованому світі, бачення того, як люди повинні використовувати для свого блага стрімкий розвиток економіки і науки у подоланні проблем, що постають перед людством. При цьому лектор виділив 3 найважливіші завдання університетів:
- через наукові дослідження будувати нові інтелектуальні системи;
- розвивати людські ресурси через розповсюдження знань;
- посилювати роль університетів у суспільстві.


























фото Тетяни Воротняк/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024