Новини

 

Делегація КНУ відвідала Азербайджан

10.10.2012
Делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з ректором, академіком НАН України, професором Леонідом Васильовичем Губерським взяла участь у II Бакинському міжнародному гуманітарному форумі.
Бакинський міжнародний гуманітарний форум - це авторитетна науково-політична платформа світового масштабу для пошуку відповідей на глобальні виклики, що стоять перед людством у ХХІ столітті, проведення широкого спектру діалогів, обміну думками та обговорень найважливіших питань гуманітарного співробітництва.
Учасниками форуму є відомі державні діячі, лауреати Нобелівської премії в різних сферах науки, керівники та посадові особи впливових міжнародних організацій, видатні представники світової політичної, наукової та культурної еліти, які здатні сформувати міжнародну громадсько-політичну думку.
Співзасновниками форуму є Президент Азербайджану Ільхам Алієв та Президент Росії Володимир Путін.
У другому Бакинському міжнародному гуманітарному форумі взяли участь 694 особи, які представляли 70 країн світу і сім авторитетних міжнародних організацій. Серед них - десять колишніх глав держав, 11 лауреатів Нобелівської премії, п'ять авторитетних почесних професорів світу (Emeritus professor), десять керівних посадових осіб, які представляють впливові міжнародні організації, 55 видатних громадських і політичних діячів.
Ректор академік Л. В.Губерський, директор Інституту міжнародних відносин професор В. В Копійка взяли участь у роботі круглого столу «Нові методологічні підходи до процесів глобалізації в ХХІ столітті» й виступили з доповідями.

Л.В.Губерський зустрівся з міністром закордонних справ Азербайджану, випускником нашого університету Ельмаром Мамедяровим, ректором Бакинського державного університету Абелем Магерамовим, ректором Азербайджанського економічного університету Шамседдіном Гаджієвим, та з делегацією Московського державного університету імені М.В.Ломоносова.
У рамках форуму відбулася зустріч в Азербайджанському економічному університеті (АДЕУ) з ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професором Л. В. Губерським
4 жовтня 2012-го року академік НАН України, ректор Київського національного університету, професор Л. В. Губерський відвідав АДЕУ і зустрівся зі студентами і професорсько-викладацьким складом.
Зі вступним словом на зустрічі виступив ректор АДЕУ професор Ш. Гаджієв (Гаджієв Шамседдін Гумммет огли в 2001 році захистив докторську дисертацію в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ш.Г.Гаджієв є першим доктором економічних наук за спеціальністю 08.00.14 –«Світове господарство і міжнародні економічні відносини»).
Привітавши Леоніда Васильовича, професор Ш. Гаджієв вручив йому вітального листа та ювілейну золоту медаль університету. Ректор АДЕУ також зазначив, що співпраця з Київським національним університетом, що триває вже близько 30 років є дуже плідною для обох вишів. Між університетами здійснюються обміни студентами і викладачами. Професор Ш. Гаджієв висловив побажання такої ж подальшої тісної і плідної співпраці.
Академік Л.В. Губерський, подякувавши керівництву університету за теплі слова і нагороду, відзначив, що сьогодні в Київському національному університеті навчається 141студент з Азербайджану, підкреслив необхідність ще більшої активізації співробітництва між двома університетами, обмінів студентами і професорами, читання лекцій та обміну інноваційними методами в освіті.
В кінці зустрічі ректор АДЕУ Ш. Гаджієв подякував Леоніду Васильовичу за те, що він прийняв запрошення відвідати університет і підтримав пропозицію гостя про подальшу тісну і плідну співпрацю.
















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024