Новини

 

Посольство США в Україні представляє музичний проект "Відкрита земля"

31.01.2005
ЗАПРОШУЄМО!

ПОСОЛЬСТВО США В УКРАЇНІ ПРЕДСТАВЛЯЄ

ОPEN LAND
Music Project
ВІДКРИТА ЗЕМЛЯ

Схід-Side
з програмою Acid Land

Четвер, 3 лютого 2005 р. 19:00
Культурно-мистецький центр Києво-Могилянської Академії вул. Іллінська, 9
Вхід вільний



У другому концерті проекту Open Land/Відктита Земля свою програму представить група Схід-Side – можливо, краща, найпрогресивніша та найбільш зіграна група в українському джазі. Цього разу бенд, що вміє на належному рівні виконувати найрізноманітнішу музику, заграє програму в жанрі есід-джаз. Попри те, що така музика наразі дуже поширена в світі та вже давно не нова, її актуальність ані трохи не поменшала. В ній є у що вслухатися, а також під неї не гріх потанцювати. Якщо вам відомий вибуховий альбом Джона Скофілда разом із тріо Медескі, Мартін & Вуд 'A G-Go' – це саме та музика. Більше про цю музику розповість Олексій Коган, а музиканти вкотре доведуть, що здатні не тільки на «елітарне» мистецтво, а можуть бути насправді актуальними й модними. Ми вважаємо, що цей концерт особливо зацікавить молодь, студентів та всіх тих, кому подобається сучасна непопсова музика.


Склад:


Дмитро Александров (тенор-саксофон)

Перший тенор на селі. В Україні мало хто зможе навіть тягатися з його знанням та вмінням поводитися із саксофоном. Річ не лише в тім, що Александров володіє інструментом в усіх тонкощах так, як ніхто більше в нашій країні, і при цьому й досі може займатися по п’ять годин на день, а в тім, що йому пощастило – у нього є талант, власна енергетика та стиль.

Дмитро є ключовим учасником формації Схід-Side, а також більш-менш регулярно співпрацює з модними українськими виконавцями, серед яких найперше слід згадати ТНМКонго (від яких поцупив назву Схід-Side).

Володимир Шабалтас (гітара)

Його стосується майже все, сказане про Александрова, але «перекладене» на гітару. Окрім того, що він майже не співпрацює з попсовими музикантами – вони його бояться, мабуть, а йому до них немає справи. І хоча у Володимира така ж гітара, як у Джона Скофілда, але при цьому він має мозок, що працює тільки, як у Шабалтаса.

Ілля Єресько (орган)

Новий учасник колективу – піаніст та клавішник, якого група забажала взяти після того, як пішов попередній. Джазова спільнота говорить, що йому непристойно пощастило потрапити до такого колективу на новому етапі розвитку. Учасники Схід-Side кажуть, що це їм пощастило з новим клавішником.

Валентин Корнієнко (контрабас, бас-гітара)

Теж новенький у колективі (прийшов до нього того ж дня, що й Ілля). Замінити в цьому колективі Дениса Дудка на контрабасі та бас-гітарі може далеко не кожен басист в Україні. Точніше, пальців однієї руки буде забагато для цього. Валентина знайшли дуже швидко – на радість групі та йому самому. До речі, Схід-Side став першим сталим колективом, в якому Корнієнко є постійним учасником.

Олександр Лебеденко (барабани)

Звичайно, час від часу Схід-Side працює і з іншими барабанщиками. Але практика показала, що якими б вони не були вправними, ніхто в цій групі не звучить так природно, потужно і вишукано, як Олександр Лебеденко. Адже десять років спільного музикування не минаються просто так.


Проект ВІДКРИТА ЗЕМЛЯ було задумано саме тоді, коли політика почала займати все більше місця в житті як українців, так і американців; коли багатьом починає здаватися, що невпевненість і страх перед чужинцем стає невід’ємною частиною існування у сучасному світі. В цих умовах ми захотіли ще раз нагадати собі та іншим, що є почуття, які властиві будь-якій людині, незалежно від країни проживання, кольору шкіри, національності, віку, статі чи віросповідання – це любов до близьких, віра, надія. І є речі, які зрозумілі будь-якій людині, незалежно від всього вищеозначеного – посмішка, дружній жест. І це музика, яка не визнає жодних кордонів – ані територіальних, ані вікових, ані мовних. Музика – це насправді відкрита земля, де кожен почувається вільно. Якщо вам хоч раз довелося побачити, як музиканти з різних континентів, що не розуміють ані слова мовою іншого, і які вперше потиснули руки кілька годин тому, грають разом, ви зрозумієте, про що ми…

Взяти участь в цьому проекті ми запросили українських музикантів, які будуть виконувати американську музику на свій власний вибір. В кожній програмі буде також розповідь про те, що відбувається на сцені.

В рамках проекту OPEN LAND Music Project (ВІДКРИТА ЗЕМЛЯ) ми плануємо презентувати п’ять програм: “Square” Land, Free Land, Acid Land, Unexpected Land та Singing Land.

Додаткову інформацію про проект можна отримати, написавши за адресою olmp@usembassy.kiev.ua
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024