Новини

 

Студентам-русистам прочитав лекцію Юрій Орлицький

09.10.2012
5 жовтня студентам 3 курсу спеціальності «російська мова і література та іноземна мова» Інституту філології дуже пощастило – до них на лекцію неочікувано завітав відомий гість з Москви – філолог, літературознавець і поет Юрій Борисович Орлицький.
У 1992 р. Юрій Борисович захистив докторську дисертацію «Взаємодія вірша і прози: Типологія перехідних форм». Пан Юрій – спеціаліст з історії і теорії російського вірша (переважно XX ст.), автор капітальної праці «Вірш і проза в російській літературі» (2002), статей і публікацій, пов’язаних з творчістю Г.Алєксєєва, Г.Сапгіра, І.Холіна та ін. поетів кін. XX ст. Укладач і коментатор видань Андрія Бєлого, Ільї Ільфа та ін. З 1993 р. – головний редактор журналу «Вісник гуманітарної науки», Москва. Куратор щорічних російських фестивалів верлібру. Автор поетичних збірок «Страшний прекрасний вірш», «Досвід прощання».
Російський філолог прочитав студентам-русистам лекцію про метричну прозу та вірші у прозі, зосередивши увагу на проблемах версифікації. Крім того, Юрій Борисович закликав студентів і викладачів Інституту філології до плідної співпраці в царині науки. Він оприлюднив назву сайту vestnik.rsuh.ru, на якому викладаються звітні матеріали міжнародних конференцій. Невдовзі, висловив надію пан Юрій, на цій інтернет-сторінці з'являться анонси та матеріали наукових заходів Інституту філології.


Анна Ращенко,
Прес-центр Інституту філології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024