Новини

 

Японська делегація відвідала КНУ

20.09.2012
19 вересня 2012 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідала японська делегація на чолі з Першим заступником міністра освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії пані Міхо Такаі.
Члени делегації серед яких був і Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Саката Тоічі зустрілися з ректором КНУ академіком Леонідом Губерським. Під час зустрічі Леонід Васильович зазначив, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка має добру традицію співробітництва з університетами Японії: «Всі 6 університетів з якими ми підписали угоди про співпрацю – є дуже хорошими партнерами», – зауважив він. Ректор підкреслив той факт, що університет надає великого значення вивченню японської мови. Він розповів, що в Інституті філології є 4 групи студентів, які вивчають японську. Леонід Васильович подякував японській стороні за підтримку, що сприяє покращенню навчального процесу у вивченні японської мови, культури, історії. Зокрема за великий обсяг літератури японською мовою.
Перший заступник міністра освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії пані Міхо Такаі подякувала за надану можливість відвідати один з найстаріших університетів України. «Це велика честь побувати в такому багатому своїми традиціями та відомому своєю потужною науковою школою університеті», – сказала вона.
Міхо Такаі розповіла про те, що 18 вересня, під час зустрічі з першим заступником міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євгеном Сулімою було підписано Меморандум про співробітництво між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерством освіти, культури, спорту, науки і технології Японії в галузі освіти. Вона запевнила ректора, що підписання цього документу сприятиме подальшому зміцненню співпраці між нашими країнами в цілому та між університетами Японії й Київським національним університетом імені Тараса Шевченка зокрема. «Цей Меморандум про співробітництво стане юридичною основою завдяки якій ми зможемо збільшити кількість студентів і викладачів, які приїжджатимуть на навчання в Японію і збільшити кількість японських студентів, які зможуть здобувати знання в Україні», – зауважила перший заступник міністра освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії.
































фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024