Новини

 

Кросова підготовка – фундамент міцного здоров’я!

16.09.2012

Сьогодні, 17.09.12, відбулося вручення нагород переможцям Восьмого відкритого чемпіонату Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) з легкоатлетичного кросу (1000 м.), присвяченого пам’яті першого начальника Військового інституту генерал-лейтенанта Сергія Жукова.
Власне забіги проходили у погожій осінній день 15.09.12 на спортивному майданчику університету.
Розпочався захід, як завжди, урочисто – з підняття Державного Прапора України, покладання квітів до меморіальної дошки генерал-лейтенанту Сергію Жукову та мітингу особового складу ВІКНУ.
У своєму виступі на мітингу начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін нагадав присутнім про значний внесок генерал-лейтенанта Сергія Жукова у становлення ВІКНУ, розвиток спорту та фізичної підготовки особового складу.
– Під його особистим патронатом, – сказав Віктор Володимирович, – спортивна команда Військового інституту тричі поспіль здобувала перемогу у спортивно-інтелектуальній грі «Патріот», що проводилася серед ВВНЗ міста Києва. За його сприяння наші спортсмени постійно завойовували призові місця у різних змаганнях, що проводились у Збройних Силах та столиці держави. Наше завдання – підтримувати та примножувати ці славні традиції, бути гідними високого звання захисника Вітчизни.
У легкоатлетичному кросі взяли участь курсанти всіх факультетів Військового інституту, а також наші гості, представники СДЮСШОР ДСК ЗСУ «Старт». Головним суддею змагань був суддя національної категорії начальник факультету військової підготовки полковник Віктор Добровольський.
За словами заступника начальника Військового інституту з виховної роботи полковника Віктора Уліча, змагання пройшли організовано, в цікавій, напруженій та чесній боротьбі.
– Приємно відзначити, – сказав Віктор Леонідович, – що наші дівчата за бажанням та самовіддачею ні в чому не поступалися юнакам і показали гарні результати. Фізична підготовка є важливою складовою у формуванні високих морально-вольових якостей майбутніх офіцерів.
За підсумками змагань у загальному заліку серед факультетів Військового інституту перше місце посів військовий факультет фінансів і права (ВФФП, начальник факультету – полковник Валерій Лісовський). Срібним призером став військово-гуманітарний факультет (ВГФ, начальник факультету – полковник В’ячеслав Кирик), а бронзовим – факультет іноземних мов та військового перекладу (ФІМВП, начальник факультету полковник Юрій Дуліч).
В особистому заліку серед військовослужбовців-жінок місця розподілились наступним чином: 1 місце – курсант Яна Ковалівська (2-й курс, ВГФ) з результатом 3 хвилини 39 секунд; 2 місце – курсант Людмила Кіктенко (3-й курс, ВФФП); 3 місце – курсант Вікторія Валенкевич (2-й курс, ВФФП).
В особистому заліку серед військовослужбовців-чоловіків місця розподілились наступним чином: 1 місце – курсант Вадим Фесюн (5-й курс, ФІМВП) з результатом 2 хвилини 51 секунда; 2 місце – курсант Богдан Грищук (2-й курс ВФФП); 3 місце – курсант Андрій Росомака (4-й курс ВФФП).
Переможці змагань у командному та особистому заліках були нагороджені кубками, медалями та грамотами від начальника Військового інституту та Голосіївської РДА, а призери – медалями та грамотами.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін

_e_0KSX

_e_0KSX

_e_0KSX

_e_0KSX

_e_0KSX

_e_0KSX


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024