Новини

 

Рішення позачергового засідання Вченої Ради

29.11.2004
Київського національного університету імені Тараса Шевченка про ситуацію в країні, що склалася у зв’язку з виборами Президента України 21 листопада 2004 року



Викладачі, студенти та співробітники університету стурбовані політичною кризою, що склалася у зв’язку з виборами Президента України. Зважаючи на означену ситуацію, члени Вченої ради на позачерговому засіданні, яке відбулося сьогодні о 14:00, з розумінням ставлячись до позиції кожного студента і, керуючись рішенням Вченої ради від 23 листопада 2004 року, прийняли наступне рішення.

Проблеми, які хвилюють сьогодні кожного громадянина України, необхідно розв’язувати лише в межах правового поля. Члени Вченої ради повністю підтримують позицію Верховної Ради України, яка викладена в Постанові Верховної Ради України від 27.11.2004 року "Про політичну кризу у державі, що виникла у зв’язку з виборами Президента України", і закликали всіх студентів, викладачів та співробітників університету дотримуватися у своїй діяльності Конституції України та Статуту університету і забезпечити належну якісну організацію навчального процесу навчального року.

Ректор університету академік Віктор Скопенко підкреслив непорушність права кожної людини на вираження власних політичних позицій та відстоювання своїх поглядів і гарантує, що адміністрація університету не переслідуватиме студентів, які беруть участь у політичних акціях. При цьому не обмежуватимуться також права викладачів та співробітників на їх участь у вказаних акціях у позанавчальний час.

Члени Вченої ради у своєму зверненні до студентів, викладачів та співробітників університету закликали виважено оцінювати ситуацію, що склалася, не піддаватися на різного роду провокації та не допускати дій, які суперечать основам законодавства та Статуту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вони вважають за недоцільне припинення занять в університеті та роботи всіх його підрозділів. Вони також одноголосно висловили побажання, щоб учасники переговорного процесу, усвідомлюючи свою історичну відповідальність, дійшли консенсусу задля досягнення злагоди й спокою у суспільстві, збереження єдності українського народу і держави.

Члени Вченої ради одноголосно підтримали особисті зусилля голови Наглядової Ради університету, голови Верховної Ради України В.М. Литвина, спрямовані на зміцнення миру та злагоди, відновлення законності та порядку в Україні і категорично засудили будь-які прояви сепаратизму, розбрату та національної ворожнечі, від кого б вони не виходили.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024