Новини

 

Тегеранський університет – партнер КНУ

18.05.2012
18 травня 2012 Київський університет відвідала делегація Тегеранського університету (Ісламська Республіка Іран) на чолі з проректором з наукової роботи, проф. Гассемом Амоабедіні.

Члени делегації зустрілися з проректором з наукової роботи проф. Сергієм Вижвою, проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) проф. Петром Бехом та директором Інституту високих технологій, проф. Олегом Третяком.

Під час зустрічі проректор Сергій Вижва розповів про структуру та наукову діяльність Київського університету та зазначив, що з 2000 року у нас налагоджено ділові стосунки з Інститутом міжнародних відносин МЗС Ісламської Республіки Іран.

Професор Гассем Амоабедіні, у свою чергу коротко презентував Тегеренський університет і зауважив, що співпрацювати з КНУ імені Тараса Шевченка для них почесно.

Керуючись прагненням активізувати існуюче співробітництво між університетами та розвивати взаємні наукові, культурні обміни у галузі науки й освіти, проректори з наукової роботи двох університетів підписали Меморандум про взаєморозуміння між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Тегеранським університетом.

Співпраця здійснюватиметься в окремих галузях і передбачатиме проведення таких заходів:
1. Спільні програми досліджень (в тому числі обмін професорсько-викладацьким складом та дослідниками).
2. Участь у семінарах та наукових конференціях.
3. Обмін науковими матеріалами та іншою інформацією.
4. Спеціальні короткострокові освітні програми.
5. Обмін студентами.
6. Інші види діяльності, що вважаються взаємовигідними для обох сторін.
7. Сторони сприятимуть спільному виданню книг, а також залученню фахівців університету-партнера до публікації в своїх наукових виданнях згідно з внутрішніми правилами.
8. Сторони погоджуються розмістити посилання на своїх домашніх сторінках в мережі Інтернет на веб-сайт університету-партнера.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024