Новини

 

ВІКНУ святкує День Перемоги

08.05.2012
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) проходять святкові заходи з нагоди 67-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Серед тих, що вже відбулися, можна відзначити наступні: участь у благодійній акції щодо упорядкування поховань учасників Великої Вітчизняної війни, науковців та викладачів університету, що знаходяться на території Лук’янівського державного історико-меморіального заповідника, Байкового та Берковецького кладовищ, Меморіалу в Конча-Заспі, семінарі з керівниками та членами ветеранських організацій ВНЗ м. Києва з питань військово-патріотичного виховання молоді, зустріч офіцерів та курсантів ВІКНУ з ветеранами Великої Вітчизняної війни.
07.05.12 відбулися: мітинг та покладання квітів до Пам’ятного знаку студентам, викладачам та працівникам університету, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини, участь особового складу ВІКНУ у зборах президії Ради ветеранів війни і праці та Ради старійшин університету, присвячені Дню Перемоги, урочистому мітингу колективу університету на честь 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років, який відбувся біля Червоного корпусу .
У своєму виступі на мітингу заступник начальника ВІКНУ з виховної роботи полковник Віктор Уліч привітав ветеранів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України зі святом.
– Перемога — це не лише радість, це і скорбота, – зазначив він. – Було підраховано, що з кожних ста, які воювали, залишилося в живих лише троє. На численних пам'ятниках і обелісках не побачиш імен, лише кількість похованих. Вони пали за свободу й незалежність нашої Батьківщини.
Ми схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто свято й до кінця виконав свій обов’язок, схиляємо голови перед ветеранами, що не дожили до цього дня.
08 – 09.05.12 планується участь особового складу ВІКНУ в урочистих заходах Голосіївського району, міста Києва та державних.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін

width='448' align=left alt=''>






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024