Новини

 

«Дні науки філософського факультету – 2012»

25.04.2012
18-19 квітня на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася робота традиційної щорічної Міжнародної наукової конференції, студентів, аспірантів та молодих учених “Дні науки філософського факультету - 2012”.
Робота конференції об’єднала 1065 учасників, що представляли різні ВНЗ та наукові установи Російської Федерації, Республіки Білорусь, Казахстану, Латвії, Швейцарії, Нідерланди, Іспанії, України. Всього у роботі конференції взяли участь 466 гостей, з яких 216 прибули з ВНЗ та наукових установ країн СНД та Європи та 250 з ВНЗ та наукових установ України.
До початку роботи конференції було опубліковано 10 томів матеріалів доповідей та виступів, загальним обсягом близько 100 друкованих аркушів.
Прикметною особливістю конференції традиційно стала значна кількість студентських наукових доповідей. Серед опублікованих матеріалів тез та доповідей учасників конференції 683 студентських праць, серед яких 493 публікації належать студентам філософського факультету. 147 наукових повідомлень було опубліковано аспірантами філософського факультету. Відповідно, гостями конференції переважно стали студенти, аспіранти та молоді учені ВНЗ та наукових установ країн СНД та Європи.
18 квітня відбулося пленарне засідання конференції, у якому взяли участь провідні вчені України, Росії та Європи, серед яких проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор С.А.Вижва, Голова наукової ради Російської асоціації політичної науки, професор НДУ «Вища школа економіки» О.В.Гаман-Голутвіна (м.Москва), професор Вільного університету м.Амстердам, член Австрійського Вітгенштейнівського товариства П.Козловськи (м.Амстердам, Нідерланди), завідувач відділом еволюційної епістемології Інституту філософії РАН, професор Князєва В.Н. (м.Москва), заступник декана факультету політології МДУ імені М.В.Ломоносова, доцент І.О.Чихарєв (м.Москва). Також на пленарному засіданні окрім привітань прозвучали наукові доповіді студентів філософських факультетів Московського державного університету імені М.В.Ломоносова (Ж.П.Алфімова), Санкт-Петербурзького державного університету (А.В.Шалаєва), Мінського державного університету (К.О.Маслакова), Київського національного університету імені Тараса Шевченка (П.О.Якуша).
Після урочистого пленарного засідання розпочали роботу 35 секцій та підсекцій конференції, серед яких секції історії світової філософії, історії української філософії та культури, теоретичної філософії, логіки, теоретичної та прикладної етики, естетики, культурології, філософської антропології, філософії культури, соціальної філософії та філософії історії, філософії та методології науки, історії та феноменології релігії, соціології та психології релігії, історії світової та вітчизняної політичної думки, теорії політики, партології, практичної політології, міжнародної політики, українознавства, державного управління та ін.
19 квітня відбулася робота круглих столів конференції, що були організовані спільно з провідними ВНЗ та науковими установами країн СНД та Європи, серед яких круглі столи «Л.Вітгенштейн та сучасна філософія» (спільно з Австрійським Вітгенштейнівським товариством), «Складнісне мислення: засади та застосування» (спільно з Інститутом філософії РАН), «Філософія бізнесу: теоретико-методологічні проблеми» (спільно з Науковим парком Російського Нового університету), «Українознавчий зміст творчої спадщини І.Огієнка» (спільно з Київською Православною Богословською Академією) та інші.
Завершив роботу конференції урочистий концерт, присвячений святкуванню Дня філософського факультету і підготовлений студентами філософського факультету.



Прес-центр





ФОТО: Юрія Тивончука/ПРЕС-ЦЕНТР КНУ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024