Новини

 

У ВІКНУ відбувся VI Всеармійський науково-практичний семінар з фахівцями виховної роботи

23.04.2012


У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 20.04.12 відбувся VI Всеармійський науково-практичний семінар "Основні напрямки формування професійних якостей фахівців виховної роботи у Збройних Силах України".
Метою семінару було обговорення актуальних проблем підготовки фахівців виховної та соціально-психологічної роботи для удосконалення освітньо-кваліфікаційних характеристик, освітньо-професійних програм, обмін досвідом роботи громадських організацій вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.
У вступному слові начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін представив почесних гостей та привітав учасників семінару з початком його роботи.
З вітальним словом до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Володимир Шевченко.
– Сьогодні виховна робота в Збройних Силах України вийшла на якісно новий рівень, – зазначив він. – Приємно відзначити, що вагомий внесок в цю справу робить колектив Військового інституту.
На важливості якісної підготовки висококваліфікованих фахівців із виховної роботи на сучасному етапі розвитку усіх силових відомств України акцентував увагу присутніх заступник начальника Головного управління – командувача внутрішніх військ по роботі з особовим складом генерал-майор Василь Молдавчук.
З конструктивними та змістовними доповідями щодо удосконалення системи підготовки військових фахівців-вихователів виступили: Головний інспектор з гуманітарного та соціального забезпечення Головної інспекції Міністерства оборони України полковник Валентин Федічев, начальник відділу – заступник начальника управління Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України полковник Едуард Литвиненко та професор кафедри військової педагогіки та психології військово-гуманітарного факультету генерал-майор запасу Віктор Алещенко.
Серед обговорених учасниками семінару питань були: шляхи удосконалення підготовки фахівців виховної та соціально-психологічної роботи на сучасному етапі реформування Збройних Сил України; підвищення ролі громадських організацій (Курсантських рад, Ради сержантів, Ради офіцерів, військово-наукового товариства курсантів та аспірантів тощо) у навчально-виховному процесі вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів; досвід роботи випускників ВІКНУ у військах та його використання з метою підвищення рівня навчально-виховного процесу курсантів; підвищення рівня взаємодії ВВНЗ із замовником щодо удосконалення освітньо-кваліфікаційних характеристик, освітньо-професійних програм підготовки фахівців соціально-психологічної роботи та ін.
Підбиваючи підсумки семінару, начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін визначив низку першочергових заходів, які необхідно провести у ВІКНУ, а саме: міжкафедральний семінар «Слово випускника - випускнику 2012»; практичні заняття з особовим складом з питань виховної роботи; налагодити систему зв’язку з випускниками ВІКНУ шляхом створення сторінок в соціальних мережах та на сайті Військового інституту; створити міні-лабораторію, де питання виникаючі в процесі підготовки військових фахівців з виховної роботи будуть вивчатися за найсучаснішими методиками.
Всі заплановані для розгляду на семінарі питання були обговорені. На цьому VI Всеармійський науково-практичний семінар завершив свою роботу.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін





Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024