Новини

 

Юридичному факультету – 178!

10.04.2012
7 квітня Червоний корпус привітно відчинив свої двері не лише для студентів. Адже субота ця була особливою –ми святкували День юридичного факультету.
Уже майже п’ятдесят років у першу суботу квітня випускники, студенти та гостізбираються в Актовій залі Університету, абиразом відзначити це свято. Воно сталочудовою можливістю для випускників, котрі закінчили навчання 10, 20, 30 ібільше років тому,зустрітися й провести час з однокурсниками та викладачами.Це було свято зустрічей, спогадів та посмішок: випускники та випускниці, незалежно від того, ким вони стали та чим займаються сьогодні, змогли на кілька годин з головою поринути у незабутні часи свого студентства…
Ну а яке ж свято без традиційного концерту?На сцені свої таланти показали як теперішні студенти, так і деякі випускники нашого факультету. Після виконання вокалістами студентського парламентугімну Гаудеамусвітальне слово взяв декан факультету І.С.Гриценко. Він побажав присутнім творчого натхнення у професійній діяльності, життєвої енергії та злагоди, а також наголосив на тому, що авторитет факультетутворить щоденна праця наших викладачів та студентів. Концерт продовжився виконанням чудових номерів вихованцями вокальної, хореографічної, поетичної студій та студії бальних танців Студентського парламенту юридичного факультету.Варто зазначити, що виступи цих студентів неодноразово відзначали на студентських конкурсах талантів, у тому числі й на цьогорічному «Арт-сузір’ї». А між виступами на сцену запрошувалися випускники 1997, 1992, 1987, 1982 та інших ювілейних років. Так, із привітаннями виступив випускник 1967 року, професор кафедри правосуддя, В.В.Молдован, який ось уже 45 років не пропускаєжодного святкування Дня факультету. Він і сам заспівав на сцені і запрошував присутніх приєднуватися. Також свої вітання висловив випускник 1977 року, президент видавничої організації «Юрінком Інтер», - В.С.Ковальський. А випускниця 1992 року, завідувач кафедри екологічного права М.В.Красноваразом зі своїми однокурсниками розповідали про студентські роки та про життєві досягнення студентів їхнього випуску.
Привітав юридичний факультет зі святом також заступник голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ – М.Й.Вільгушинський.Він не без почуття гордості зазначив, що юридичний факультет Київського університету був і є на сьогоднікращим осередком юридичної освіти в Україні.
Закінчився концерт виконанням студентами композиції «Україна моя», котра вже стала «візитівкою» наших вокалістів.
Однак святковий концерт був лише одним із заходів, присвячених 178-річчю юридичного факультету. Адже День юридичного факультету – це також День відкритих дверей. Багатотеперішніх учнів, а в недалекому майбутньому абітурієнтів прийшли, аби побачити факультетське життя, так би мовити, «зсередини». Для них було проведенозустріч із заступником декана О.С.Лотюк, котра поспілкувалася з абітурієнтами, їх батьками та дала відповіді на їхні запитання.
Зазначаємо, що святкові заходи, присвячені 178-річчю факультету, триватимуть протягом цілого місяця. І безперечно, усі, кому це цікаво, запрошуються взяти в них активну участь.

Христина МІЩИШИН,
студентка 3 курсу,
студентський парламент юридичного факультету


Прес-центр





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024