Новини

 

Виставка української вишивки на економічному факультеті

09.04.2012
6 квітня 2012 року на економічному факультеті відбулося відкриття виставки традиційної української вишивки кінця XIX – початку ХХ ст., на якій було представлено експонати Центру фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Всі охочі мали можливість ознайомитись з яскравими зразками національного вишивального мистецтва, серед яких близько 30 рушників та більше 20 сорочок з різних куточків України, зокрема, Вінничини, Полтавщини, Чернігівщини, Буковини та Волині, зібраних Анастасією Панковою та Василем Соловієм, студентами 4 курсу Інституту філології.
З особливостями семантики та символіки традиційної української вишивки та писанкарства гостей заходу ознайомив Олександр Георгійович Босий, завідувач відділу народного мистецтва Музею народної архітектури і побуту НАН України.
А навчитися писати писанки всі охочі мали можливість на майстер-класі заслуженого майстра народної творчості України, однієї з найвідоміших писанкарок України Зої Вікторівни Сташук.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024