Новини

 

«Шевченківська весна» у географів

22.03.2012
20-21 березня 2012 року на географічному факультеті пройшла X Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна». Конференцію відкрив і привітав від імені Ректора університету академіка НАН України Губерського Л.В. декан факультету Олійник Я.Б. У роботі конференції взяли участь 90 молодих науковців. Вони представляли провідні ВУЗи України (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Волинський національний університет імені Лесі Українки), Російської Федерації (Московський державний університет імені М.В. Ломоносова, Бєлгородський державний університет) та Латвії (Даугавпілський університет). Конференція проводилась за такими секціями: «Гідрологія і метеорологія», «Картографія та ГІС», «Природничі дослідження», «Суспільно-географічні дослідження», «Туризмознавство та рекреаційна географія». На секціях були представлені цікаві, змістовні доповіді, які торкалися сучасних тенденцій та проблем розвитку суспільства, окремих регіонів, картографування та ГІС-технологій, кліматичних особливостей територій, гідрологічного режиму річок, перспектив розвитку туризму та раціонального природокористування. Особливо всіх присутніх вразили високим рівнем науковості та цікавою проблематикою доповіді Ростислава Кирила на тему «Удосконалення просторової структури регіону», Самойлова Олега на тему «Стан та перспективи розвитку готельного господарства Волинської області», Гаман Наталії на тему «Картографічне забезпечення транспортних вантажних логістичних потоків в Україні», Стельмах Валентини «Оцінка стійкості ландшафтів Костопільського району», Фатхі Михайла та Харламова Максима на тему «Разработка системы гидрологического мониторинга в пределах особо охраняемых природных территорий (на примере национального парка «Валдайский»)». Ці доповіді визнані кращими та рекомендовані до друку у фахових виданнях факультету.
Під час роботи конференції відбулась цікава дискусія, що стосувалась широкого спектру тематики доповідей. В рамках конференції також були проведені 2 круглих столи – «Просторові науки» та «Критерії трансформації системи природокористування.
В цілому X Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна» пройшла на високому науковому рівні і всі учасники висловили побажання про продовження наукової дискусії в наступному 2013 році.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024