Новини

 

Відбулася презентація альбому Вікторії Олефір

15.10.2004
“Через терени до зірок” – цю загальновідому істину знають всі, але що робити коли перепон та труднощів в житті занадто багато, а досягнення бажаної мети здається майже неможливим? Треба йти вперед, незважаючи на труднощі, біль, нерозуміння та байдужість людей, і тільки тоді на небосхилі яскраво засяє твоя власна зірка. Але це можуть зробити, тільки сильні духом, цілеспрямовані та високі натури, такі як молода поетеса-пісняр студентка 2-го курсу Інституту філології Київського університету Вікторія Олефір.

15 жовтня 2004 року в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася презентація першого альбому пісень на вірші Вікторії Олефір “Життя в роках, а доля в пісні…” у виконанні лауреата Всеукраїнського конкурсу артистів естради Максима Філанчука. Цей альбом складається з 17 пісень, авторка присвятила його 170-річниці рідної Alma Mater. Привітати юну поетесу прийшли родичі, друзі та шанувальники її унікального таланту, також її поздоровили представники адміністрації Голосіївського району м. Києва та Фонду імені Миколи Лисенка.

Народилася майбутня поетеса в 1985 році в смт. Вороновиця Вінницької області. Дитинство її пройшло на мальовничій Вінниччині, природа якої надихнула Вікторію на написання багатьох творчих рядків. Незважаючи та тяжку хворобу у Вікторії рано проявилось літературне обдарування. Вже в 15 років Вікторія Олефір дебютує як поетеса і починає друкуватися в періодичних виданнях і стає активною дописувачкою до районної газети "Прибузькі новини" міста Немирова.


В своїй творчості Вікторія вже доросла, сформована людина з притаманним їй філософським баченням життя, її багатогранний талант поєднує в собі літературну творчість з музичною та художньою діяльністю. Вікторія - авторка поетичних збірок '"Барвінкова колиска", "Діаманти-роси" та колективної збірки "Україна. Шевченко. Родина". Вона є переможцем низки загальнодержавних та регіональних літературно-мистецьких премій, мистецьких конкурсів та фестивалів, також вона лауреат Всеукраїнського конкурсу на пошану Тараса Шевченка у номінації "Література", що проходив в місті Києві та призер Подільської обласної літературно-мистецької премії "Кришталева вишня" у місті Вінниці – 2002 року. Саме Вінниця стала творчим стартом юної поетеси, бо тут був організований в травні 2002 року перший творчий вечір Вікторії Олефір, і саме соліст Вінницької обласної філармонії Максим Філанчук став виконавцем пісень на її вірші.
Бажаємо Вікторії здоров’я, сил, натхнення, далі продовжувати плідну працю на творчий ниві, і радувати своїми новими роботами. А пісню з цього альбому “Україно моя” можна буде почути 20 жовтня 2004 року на головній сцені країни - палаці культури “Україна” в концерті, присвяченому 60-річниці визволення України від фашистських загарбників.


Наталія Коротенко,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024