Новини

 

«Від ідеї – до продукту»: російсько-українське партнерство в інноваціях

14.03.2012
13 березня 2012 р. в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, за сприяння Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України відбувся презентаційний захід ROAD-SHOW «СНД: партнерство в інноваціях». Мета заходу – налагодження науково-технічного та інноваційного співробітництва між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Відкритим університетом Сколково (ОтУС) (http://www.sk.ru/), ознайомлення з напрямами діяльності інноваційного центру Сколково та обмін досвідом російських і українських колег.
Від адміністрації університету російську делегацію привітали проректор з наукової роботи С.А. Вижва та начальник Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій В.А. Заславський.
Голова російської делегації, Директор Міжнародного інноваційного центру нанотехнологій СНД Олександр Рузаєв ознайомив студентів та науковців з місією інноваційного центру, особливостями створення науково-технологічного комплексу, ходом будівництва російського наукового містечка.
В рамках заходу з відкритою лекцією-презентацією на тему: «Фонд Сколково. Відкритий університет Сколково – інструмент залучення талановитої молоді в орбіту інноваційного центру Сколково» виступив виконавчий директор Відкритого університету Сколково Андрій Єгоров. Він ознайомив наших студентів і аспірантів з вимогами для вступників до цього російського університету, особливостями навчального процесу, перспективами працевлаштування і подальшої наукової кар’єри випускників та вимогами щодо надання грантів для наукових досліджень в російському інноваційному центрі .
В рамках ROAD-SHOW виступила Ніно Самсонадзе з відкритим майстер-класом: «Креативна складова інноваційної діяльності» та Віктор Наумов, партнер центру Сколково, з лекцією-презентацією на тему: «Досвід організаційно-правової підтримки інноваційного бізнесу в Російській Федерації».
Відбулася також офіційна зустріч російських колег з представниками університету, в ході якої обговорювалися питання подальшої українсько-російської співпраці в науково-технічній та інноваційній сфері. Обговорювалася можливість навчання і стажування українських студентів, аспірантів та науково-педагогічних працівників у Відкритому університеті Сколково та інших провідних російських вузах в рамках освітньої програми Уряду України «100+100+100». Директор Департаменту гуманітарної політики Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД Олена Полушкіна запросила на навчання та стажування українських студентів-журналістів до Московського державного університету імені М.В. Ломоносова.
За результатами візиту російської делегації готується Меморандум про співробітництво.























ФОТО: Юрія Тивончука/ПРЕС-ЦЕНТР КНУ

Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024