Новини

 

Як навчають у Збройних силах Королівства Норвегія

23.02.2012

Відповідно до рішення першого заступника Міністра оборони України 20.02.12 у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) експертом з правових питань при Міністерстві оборони Королівства Норвегія паном Свейном Лістрапом за участю керівника Програми професійної підготовки Офісу зв’язку НАТО в Україні пана Баррі Адамса була проведена лекція на тему „Роль експертів з правових питань у збройних силах НАТО та ЄС“. У своїй доповіді пан Лістрап ознайомив присутніх із системою підготовки військових юристів для збройних сил Королівства Норвегія, застосуванням норм міжнародного гуманітарного права у сучасних збройних конфліктах та операціях, які проводять ООН та НАТО, та з роллю експертів з правових питань у цих конфліктах та операціях. Доповідь викликала жваве обговорення та інтерес у присутніх. Доповідачу було поставлено багато запитань, пан Лістрап надав у свою чергу ґрунтовні відповіді.
Після лекції було проведено брифінг на якому іноземні представники були ознайомлені з системою підготовки юристів у Військовому інституті. Особливий інтерес у пана Свейна Лістрапа викликала унікальність інтеграції системи підготовки військових фахівців у ВІКНУ у систему цивільної вищої освіти.
Начальник ВІКНУ генерал-майор Віктор Балабін зазначив, що у світлі проголошеного Президентом України курсу на європейську інтеграцію та приєднанням Київського національного університету імені Тараса Шевченка до Болонського процесу, досвід підготовки фахівців в зарубіжних країнах є надзвичайно важливим для інституту. Військовий інститут зацікавлений у вивченні найкращих стандартів освіти, навчальних планів та робочих програм, створенні спецкурсів із залученням іноземних фахівців.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін








Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024