Новини

 

Наказ МОНМС про заборону алкоголю і тютюну

11.02.2012
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
НАКАЗ
м. Київ
08.02.2012
№ 136



Про заборону продажу
та вживання алкогольних
напоїв, тютюнових виробів
у навчальних закладах

З метою неухильного виконання керівниками навчальних закладів І-ІV рівня акредитації статей 152, 153 і 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», статей 178 і 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливому впливу» та створення належних умов для забезпечення навчального процесу
НАКАЗУЮ:
1. Керівникам навчальних закладів І-ІV рівня акредитації вжити заходів щодо:
1.1. Категоричної заборони продажу та вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у приміщеннях та на території навчального закладу.
1.2. Ініціювання дострокового розірвання договорів оренди (у разі їх наявності) з суб’єктами підприємницької діяльності, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у заборонених законодавством місцях.
1.3. Забезпечення проведення відповідної роз’яснювальної роботи стосовно норм законодавства серед учнів, курсантів, студентів та у педагогічних колективах, зокрема в частині відповідальності за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв.
1.4. Притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності у разі виявлення порушень законодавства щодо продажу та вживання алкогольних і тютюнових виробів.
2. Департаменту роботи з персоналом та керівними кадрами (Некрасса І.А.) попередити керівників навчальних закладів про персональну відповідальність за невиконання норм цього наказу.
3. Голові комісії з майнових питань підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (Куліков П.М.) не допускати надання згоди на укладення договорів оренди із суб’єктами підприємницької діяльності, що здійснюють продаж алкогольних та тютюнових виробів у навчальних закладах та на їх територіях.
4. Департаментам вищої освіти (Болюбаш Я.Я.), загальної середньої та дошкільної освіти (Єресько О.В.), професійно-технічної освіти (Супрун В.В.), Державній інспекції навчальних закладів України (Гончаренко М.Ф.) при здійсненні виїзних перевірок забезпечити перевірку стану виконання цього наказу.
5. Контроль за виконанням покласти на заступника Міністра - керівника апарату Кулікова П.М.


Міністр Д.В.Табачник



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024