Новини

 

Європейські лекції для українських студентів

08.02.2012
Ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Швейцарської конфедерації в Україні Крістіаном Шьоненбергером.
Зустріч відбулася 8 лютого 2012 року. В ній взяли участь Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, начальник Управління міжнародних зв’язків Олександр Іванов, помічник Посла Швейцарії в Україні Олена Чернеженко. В ході зустрічі було обговорено можливість запровадження в університеті циклу міжнародних лекцій на суспільну тематику.
На пропозицію Крістіана Шьоненберга лекції читатимуть видатні європейські особистості з питань, що є актуальними і для сучасного розвитку України. За його словами, головна мета проекту – обмін ідеями, думками, досвідом західноєвропейського суспільства з українським суспільством.
Ректор розповів гостям про те, що в університеті досить часто читають лекції відомі політики, науковці, культурні та громадські діячі з різних країн світу, оскільки географія міжнародної співпраці охоплює понад 150 країн. Леонід Васильович підтримав запропонований проект і підкреслив: «Хороші ініціативи. Ми Вам за них вдячні і готові їх реалізовувати».
Надзвичайний та Повноважний Посол Щвейцарії, у свою чергу, подякував за теплу зустріч і зазначив, що для кожної країни важливо мати такий науковий, інтелектуальний, культурний центр яким є КНУ імені Тараса Шевченка.

















ФОТО: Юрія Тивончука/ПРЕС-ЦЕНТР КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024