Новини

 

Президент Університету Йонгнам про співпрацю

07.02.2012
Хью Су Лі: «Жодні температурні умови не страшні, коли відчувається тепло від спілкування з молоддю»

Це повною мірою відчула корейська делегації з міста Тегу на чолі з Президентом Університету Йонгнам професором Хью Су Лі під час візиту до КНУ імені Тараса Шевченка, що прибула для підписання двосторонньої Угоди про співпрацю між двома вищими навчальними закладами.

Професоре Лі, сьогодні у розмові з ректором Леонідом Губерським, відповідаючи на його запитання чи не лякає Вас холодна, морозна погода, Ви відповіли, що жодні температурні умови не страшні, коли відчуваєш тепло від спілкування з молоддю. Тож якими Вам видалися наші студенти?





Просто чудовими! Зустріч з студентами корейського відділення Інституту філології тривала більше години і мала для всіх присутніх велике значення. Наше спілкування було жвавим і корисним. Студенти цікавились історією Університету Йонгнам, розпитували про розвиток освіти в нашій країні, розповідали про своє навчання і свої здобутки. Враження від таких зустрічей будь який температурний мінус перетворюють на плюс.

А як ви оцінюєте знання корейської мови наших студентів?

Студенти більше запитували, я відповідав, тож вони говорили коротко, я відповідно – більше. Тому оцінювати об’єктивно важко, але, безумовно, всі вони здібні і можуть досягти успіхів, а угода, яку ми сьогодні підписали, якраз покликана сприяти цьому.

Ректор нашого університету дотримується думки, що наука й освіта – інтернаціональні, тому міжнародна діяльність в університеті розвивається. Ми співпрацюємо з 160 вузами з 51 країни світу. Яку саме співпрацю передбачає угода з Вашим університетом?


Розпочну з того, що в цьому році в Університеті Йонгнам створено Інститут імені Пак Чон Хі – це колишній Президент нашої країни. Мета новоствореного інституту – вирощувати кадри з інших країн, які зможуть сприяти розвитку власних держав, використовуючи набутий Кореєю досвід . Одне з завдань Інституту – налагодження зв’язків із Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Ми розглядаємо ваш університет як важливого стратегічного партнера й готові розпочати програму, запропоновану вами для визнання подвійних дипломів. Крім цього двостороння угода також допоможе проводити спільні наукові дослідження, активізувати обмін аспірантами. До речі, в Університеті Йонгнам багато аспірантів вивчають методику викладання корейської мови як іноземної. Обмін викладачами забезпечить студентам досвід спілкування з носіями мови. Думаю – це взаємовигідна співпраця, що зробить вагомий внесок у розвиток не тільки двох університетів, а й двох країн.

КНУ імені Тараса Шевченка один з провідних вищих навчальних закладів в Україні, але є й інші. Чому Вас зацікавила співпраця саме з нашим університетом?

Бо вважаємо, що Київський Національний університет імені Тараса Шевченка – є одним з найкращих. Він має давню історію, хорошу наукову базу, високу конкурентоспроможність. Проводити спільну наукову, навчальну, культурну співпрацю з таким університетом надзвичайно корисно. Нами засновано програму Campus 743, що має стратегію поглиблення й розширення сфери глобалізації, і КНУ ми розглядаємо як важливого партнера у цій сфері діяльності.

А щодо перебування в стінах університету, що найбільше сподобалось?

Я в захваті від вашого Головного корпусу. Він хоч і оформлений по сучасному, але дихає старовиною. Дуже сподобались портрети відомих діячів. Вони говорять про те, яку давню і славну історію має університет. Університету Йонгнам більше 60 років, за Корейськими стандартами він вважається старим, а університету Шевченка 177, він на два покоління старший. Я щасливий, що маю нагоду побувати тут.


Тетяна Воротняк,фото Юрія Тивончука/ПРЕС-ЦЕНТР КНУ





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024