Новини

 

Стартувала зимова сесія Малої академії наук України

30.01.2012
30 січня 2012 року в іменній аудиторії першого ректора Михайла Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття зимової сесії заочних профільних шкіл Малої академії наук України.

120 юних науковців МАН, які приїхали до Києва з усіх регіонів країни, привітали иміністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, Віце-президент НАН України Анатолій Загородній, Президент МАН Станіслав Довгий.

Вітаючи учасників, академік Леонід Губерський зазначив, що для університету велика честь приймати в своїх стінах талановиту молодь, яку буде приємно бачити тут і у якості студентів. За результатами вступної кампанії 2011 року студентами КНУ стали 112 випускників МАН. «Ми зацікавлені щоб талановиті, обдаровані діти мали всі умови для вступу та навчання у провідних вищих навчальних закладах України», – зазначив ректор і нагадав, що цьому також сприяє і тристороння угода між КНУ імені Тараса Шевченка, НТУУ «КПІ» та МАН України.

Міністр освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник розповів учням МАН про розгалужену систему відбору та підтримки обдарованої молоді в Україні, побажав учасникам зимової сесії успіхів, перемог, реалізації всіх задумів. Слухачі заочних профільних шкіл розповідали про значення МАН у їхньому житті, про свої наукові дослідження, про те у якому ВИШі мріють здобувати освіту. с опытными специалистами. газовые котлы с бойлером michael korsШандалов
Під час зустрічі було організовано телеміст з Женевою, через який свої вітання манівцям передали науковці Європейського центру ядерних досліджень Нік Сторр та Маріна Савіно, які мають прибути до Києва на закриття сесії.

Зимова сесія заочних профільних шкіл МАН України триватиме до 3 лютого. За результатами навчання до участі у дослідницько-експериментальній сесії запрошено 88 учасників -учнів МАН з 17 областей України та АР Крим.

Нагадаємо, що освітній проект «Всеукраїнські заочні профільні школи Малої академії наук України» започатковано в 2007 році. Він передбачає співпрацю МАН з провідними вищими навчальними закладами, створення на їх базах навчально-дослідницьких майданчиків, що дає змогу реалізувати головну мету проекту – залучити обдарованих дітей з різних регіонів України в інтелектуально-інформаційне поле провідних університетів та наукових установ і надати талановитим учням можливість долучитися до високоякісної освіти та отримувати досвід проведення наукових досліджень.

Прес-центр КНУ імені Тараса Шевченка















































ФОТО: Юрія Тивончука/ПРЕС-ЦЕНТР КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024