Новини

 

Вечорниці на Андрія від журналістів

14.12.2011
Майстер-клас з ліплення вареників, кусання калити, жарти, співи, танці і обов’язкове у переддень святого Андрія Первозванного дівоче ворожіння – саме так відбувалися цьогорічні вечорниці у гуртожитку № 18 Інституту журналістики.

„Приготування вареників – наше національне мистецтво. Тісто має бути м’яким і пухким, як перший сніг. От тоді несоромно і заміж виходити!” – ділилася досвідом із майбутніми журналістками Марія Миколаївна Апанович, завідувач гуртожитку. Ідея проведення кулінарного „навчання” серед студенток – повністю її ініціатива. Понад три сотні вареників із картоплею та рисом – результат роботи цього імпровізованого гуртка традиційної української кухні.

„Ніколи б не подумала, що я коли-небудь ліпитиму справжні вареники у гуртожитку. Та ще й не прості, а щасливі. Ми вибірково копійки кладемо в деякі. Кому такий попадеться, тому щаститиме у всьому наступного року. Дуже актуально при наближенні зимової сесії. Конкуренція на них велика. Кожен хоче особливий вареник,” – розповіла мешканка-другокурсниця Олександра Василюк.

Опісля кулінарних вправ на юнок та юнаків чекала „фірмова” калита. У спритності та висоті стрибків мали змогу позмагатися всі охочі. сто Качественная профессиональная фотосессия Киев, портреты, репортажи ремонт автомобилей KIA киев фурнитура комплектующие для откатных ворот
Не обійшлося і без вгадування долі. За допомогою черевиків, зі свічковим воском та водою, перснями й стрічками, зерном та кілками.

„Неймовірно цікаво. Ворожіння – це так таємничо і захопливо. Які ми багаті на звичаї та обряди! Наступне, що нам пообіцяла адміністрація та Студрада гуртожитку, – різдвяна коляда. Вже не можу дочекатися!” – поділилася своїми враженнями від вечорниць першокурсниця Регіна Пархоменко.













Тетяна Сащук,
заступник з виховної роботи
завідувача гуртожитку №18
Інституту журналістики


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024