Новини

 

Ми робимо спільну справу

15.12.2011
Дирекція Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 14 грудня 2011 року познайомилася з оновленою структурою студентського самоврядування. На зустрічі був присутній представник університетського студпарламенту – М. Поліщук (заступник голови Максима Макарчука). Він висловив задоволення з того, що активісти -філологи не лише в межах свого корпусу займаються громадською діяльністю, а й виявляють ініціативу на рівні університету.
Нещодавно обраний голова студпарламенту Жовтого корпусу – Світлана Сукач представила сім підрозділів (департаментів) студентського самоврядування. Голова кожного відділу розповів про специфіку своєї роботи, про реалізовані й майбутні плани заходів, а також відповіла на запитання дирекції.
На зустрічі визначався план робочого процесу на наступний навчальний семестр. Досвідчена дирекція давала поради студентам щодо організації, а саме залучення максимальної кількості представників західної філології до роботи у студпарламенті, оскільки у складі студпарламенту їх дуже мало. Директор Інституту Григорій Фокович Семенюк пояснив таке бажання тим, що структура інституту формувалася зі східної, західної та слов’янської філології. Тому, йдучи за традицією, варто залучити «захід» до робочого процесу більш інтенсивно.
Активісти запропонували цікаві ідеї для майбутнього втілення: створення розмовних центів; проведення фестивалю короткометражок до Дня Св.Валентина – «Кохання ІФ»; заміну написання рефератів на статті до української «Вікіпедії» з метою виведення освітнього порталу на достойний рівень тощо.
Дирекція Інституту філології пройнялася проблемами студентського самоврядування та пообіцяла й надалі сприяти втіленню ідей молоді в життя. Виголошуючи заключну промову, Григорій Фокович сказав: «Інститут філології – це дім, а в домі все буває. Студенти й адміністрація – колеги. Тому давайте створювати умови навчання та культурного дозвілля разом. Адже ми всі робимо спільну справу».

Олександра Борейчук,
Інститут філології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024