Новини

 

Студенти - проти СНІДу

05.12.2011
«Життя - це скарб. Бережи його!» - під таким гаслом активісти соціального відділу Студентського парламенту юридичного факультету провели Акцію до Дня боротьби зі СНІДом. Кожен студент мав можливість приєднатися до цієї благодійної справи, адже проблема поширення ВІЛ-інфекції набула глобальних масштабів.
Для СНІДу не існує перешкод, він однаково вражає чоловіків, жінок і дітей. Щодня в Україні реєструється 48 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. В нашій державі СНІД – це не тільки соціальна катастрофа, а значною мірою проблема дотримання прав і свобод осіб, котрі живуть з ВІЛ/СНІД. Саме цю інформацію ми намагалися донести до свідомості нашого студентства.
Соціальним відділом СПЮФ була реалізована роздача червоних стрічок як символу розуміння важливості проблеми ВІЛ/СНІДу, пам’яті про мільйони померлих від цієї хвороби, солідарності з тими людьми, які живуть з ВІЛ. Між студентами, викладачами та співробітниками університету поширювалися листівки з інформацією про СНІД, шляхи його передачі та вказувалися центри здачі крові для перевірки на наявність ВІЛ-інфекції.
Власними силами студентів юридичного факультету були зібрані кошти у сумі 1690 грн. На них будуть закуплені необхідні речі, які ми передамо в дитячий будинок «Берізка», де живуть діти з синдромом імунодефіциту.
Жоден студент не залишився осторонь проблеми боротьби з ВІЛ/СНІДом. Тільки спільними зусиллями можна перемогти цю хворобу, тож проведення таких акцій повинно змусити суспільство активно протидіяти поширенню ВІЛ-інфекції.
Не будьте байдужими! ВІЛ/СНІД - проблема кожного!

Олена Дзега,
учасник соціального відділу СПЮФ










Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024