Новини

 

Міжнародна наукова конференція “Філологія в Київському університеті: історія та сучасність”

24.06.2004
Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводить Міжнародну наукову конференцію “Філологія в Київському університеті: історія та сучасність”, присвячену 200-річчю від дня народження М.О. Максимовича. Конференція відбудеться 12-13 жовтня 2004 року.

Метою конференції є з’ясування історико-теоретичної спадщини різних філологічних галузей української науки, узагальнення шляхів розвитку україністики, славістики, германістики, романістики, елліністики, орієнталістики, класичної філології, перекладознавства, фольклористики в Київському університеті за 170-років його існування.

Особливу увагу буде зосереджено на висвітленні ролі М.О. Максимовича у розвитку української філологічної науки.
У межах цієї конференції планується проведення наукових читань “Український переклад від М. Зерова до сьогодення” (див. далі).

Тим, хто бажає взяти участь у конференції, необхідно подати заявку до 10 вересня 2004 року за адресою:
01033, Україна
м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 14, в оргкомітет конференції (кімн.86).
Е-mail: dean@philolog.univ.kiev.ua

За матеріалами конференції планується видання двох збірників наукових праць. Для викладачів, співробітників, докторантів, аспірантів та студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка друкування матеріалів безкоштовне, учасники конференції з інших установ сплачують оргвнесок 25 гривень.

Вимоги до статей:
1. Обсяг статті – 5 повних сторінок.
2. Times New Romans, розмір 14, 38-40 рядків на сторінці, поля:
2,5
3 – – 3
___
2,5

3. Мова українська.
4. ПІП – жирним, курсивом у правому кутку; назва статті – великими жирними літерами; в кінці статті література подається в рядок 12 шрифтом.
5. Оформлення посилань у тексті статті [Ніколенко 2000, 24], у кінці статті в алфавітному порядку відповідно до чинних стандартів.
6. Для аспірантів, студентів і викладачів без наукового ступеня обов’язковою є рецензія наукового керівника, де мають бути визначені актуальність і новизна дослідження.
7. Статті подавати у 2 примірниках, з дискетою (формат RTF).


I Н Ф О Р М А Ц I Й Н Е П О В І Д О М Л Е Н Н Я


Академія наук вищої школи України, Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кафедра теорії і практики перекладу з романських мов ім. Миколи Зерова запрошують вас взяти участь у наукових читаннях "Український переклад від Зерова до сьогодення", які відбудуться 20 - 21 жовтня 2004 року.
Передбачається розгляд таких питань:

1. Творчість Миколи Зерова, поета-перекладача, критика і організатора гуртка неокласиків.
2. Розвиток перекладацької традиції в Україні у ХХ ст.
3. Сучасні тенденції художнього перекладу.
4. Жанрово-стилістичні проблеми перекладу.

Регламент виступу – до 20 хв.
Робочі мови - українська, російська, англійська, німецька, французька, іспанська.

До організаційного комітету (кафедра ТПП з романських мов) потрібно подати 1 примірник резюме доповіді (1000 знаків = 0,5 сторінки, Times New Roman, 14, через 1 інтервал, відступ абзацу 1 см без додаткових пропусків, параметри сторінки: верх 2.5, низ 2.5, справа 2, зліва 3). Додатково вказати назву доповіді та інформацію про автора із зазначенням прізвища, ім'я та по-батькові, наукового ступеня та звання, місця роботи та посади (українською та англійською мовами), домашньої чи робочої адреси, номера телефону, факсу, електронної пошти. Інформація має бути надіслана у роздрукованому вигляді та на дискеті.

Доповіді обсягом до 7 сторінок будуть опубліковані п і с л я їх виголошення на читаннях. Вартість друку однієї сторінки – 6 грн. (сплачується під час реєстрації). Реєстраційний внесок – 25 грн.

Прибуття учасників 19 - 20 жовтня. Відкриття читань 20 жовтня о 1000.
Реєстрація 20 жовтня з 900 до 1000.

Просимо:
- заздалегідь потурбуватися про зворотній квиток та проживання;
- надіслати заявку та матеріали до 01 вересня 2004 р. за адресою: 01033, Київ, бульвар Шевченка 14, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Оргкомітет, телефон: (044) 239 34 09, e-mail: urug@mail.univ.kiev.ua.

Просимо поширити цю інформацію серед своїх колег.

ОРГКОМIТЕТ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024