Новини

 

Лекція Надзвичайного та Повноважного Посла Єгипту в Єгипетському центрі

24.11.2011
23 листопада 2011 року в Єгипетському центрі арабської мови та культури Інституту філології відбулася зустріч студентів та викладачів кафедри Близького Сходу з Надзвичайним та Повноважним Послом Арабської Республіки Єгипет в Україні паном Ясером Атефом. Пан Посол провів лекцію-бесіду на тему «Тенденції розвитку сучасної арабської літератури».
На зустрічі панувала тепла та дружня атмосфера, студенти зацікавлено слухали розповідь пана Посла про творчість відомого єгипетського письменника Аля ад-Діба, зокрема, про його нову книгу «Книжковий огляд». Ця книга являє собою збірку літературно-критичних статей письменника, опублікованих в журналі «Сабах аль-хейр» в різні роки. Після виступу почесний гість запросив шановне зібрання до дискусії. Присутні поділилися враженнями від прочитаних книг арабських письменників, обговорили проблеми та перспективи арабської літературної мови та ії діалектів, особливості термінології сучасної арабської мови.
Наприкінці зустрічі Посол Єгипту подякував присутнім за увагу та висловив сподівання на продовження проведення подібних заходів на регулярній основі.














Єгипетський центр арабської мови та культури
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024