Новини

 

Магістерська програма між Україною та Норвегією стартує на початку 2012 року

23.11.2011
26 листопада 2010 р. Центром з питань інтернаціоналізації вищої освіти Норвегії було прийнято рішення про виділення гранту для фінансування проекту по створенню чотирирічної спільної магістерської програми та програми для аспірантів з Університетом Норланда (www.uin.no), м. Буде, Норвегія, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка і Таврійським національним університетом ім.В.І.Вернадського.
Ця програма є початком нового етапу відносин між університетам і спрямована на створення довгострокових спільних програм у галузі освіти та науки, застосування математичних моделей та методів прийняття рішень, ризик-менеджменту, інформаційних технологій в технічних системах, енергетиці, дослідженні еколого-економічних та соціальних процесів.
Центр ділового співробітництва в північних районах Норвегії та Вища школа бізнесу Університету Норланда в місті Буде співпрацюють з університетами Росії з 1990 року. У 2011 році в Університеті Норланда в м.Буде та Санкт-Петербурзі відзначалося 20-річчя співробітництва з одним із основних партнерів - Балтійським державним технічним університетом «Военмех».
23 листопада 2011 року керівник проекту начальник управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій університету, професор Заславський В.А. організував зустріч з Дмитром Яковенком, радником та відповідальним за програму від Університету Норланда та магістрами факультету кібернетики (7 магістрів спеціальності “соціальна інформатика”), економічного факультету (2 магістри спеціальності “менеджмент організацій”) та Інституту міжнародних відносин (2 магістри спеціальності “міжнародний бізнес”), які пройшли конкурсні випробування та отримали запрошення на навчання за магістерською програмою Університету Норланда.
Перед студентами виступив декан факультету кібернетики, член-кореспондент НАН України, професор Анісімов А.В., який наголосив на важливості обміну магістрами, можливості отримання спільних дипломів та ознайомлення з програмами та вимогами закордонного університету.
В.о.завідувача кафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності, доцент Жилінська О.І. відзначила зацікавленість у розвитку співробітництва та підготовки аспірантів.
На зустрічі студенти цікавились організацією навчального процесу в Університеті Норланда, форматами контролю, деталями програм підготовки, забезпеченням комп’ютерною технікою та доступом до Wi-Fi, бібліотекою, питаннями мінімізації транспортних витрат.
Готується Угода про співробітництво між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Університетом Норланда в галузі освіти та науково-технічного співробітництва.

Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних
технологій університету


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024