Новини

 

Зустріч з Філіпом Лабро

07.11.2011
20 жовтня 2011 року в КНУ імені Шевченка, відбулась урочиста зустріч з французьким журналістом, письменником, сценаристом, актором і просто цікавою людиною - Філіпом Лабро. Під час конференції, що тривала близько 2 годин, Філіп Лабро відповідав на невщухаючі питання аудиторії. Особливо чимало питань виникло з приводу його нової книги, вже перекладеної на українську – «Ці люди».

Його кар’єра, як журналіста розпочалась на Europe 1 та France Soir, після закінчення університету в США. Під час армійської служби потрапив в Алжир, де була війна. Працював на каналах RTL, TF1, Antenne 2Art , писав для Paris Match. На даний момент веде популярну колонку у «Фігаро». Крім того, він є автором близько 20 книг. Щодо його діяльності в кіноіндустрії, він є сценаристом та режисером багатьох кінострічок, серед яких «Спадкоємець» (1973) і «Приватний детектив» (1976) за участю Жан-Поля Бельмондо, «Берег лівий, берег правий» (1984) з Жераром Депардьє, оповідач у відомому документальному фільмі «Птахи» (2001). Не забуваємо, що також він є автором і ведучим популярного ток-шоу «Langue de bois s `abstenir», що перекладається, як «Утриматися від казенної мови».

І це ще не все... Кавалер ордену Почесного Легіону, лауреат престижної літературної премії Prix Interallié, автор багатьох пісень Сержа Генсбурга... Людина-легенда, цікава особистість, батько великої родини, люблячий дідусь, що пише в першу чергу для близьких людей.

Зустріч вийшла надзвичайно яскравою та захоплюючою.










ФОТО: Юрія Тивончука/Прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024