Новини

 

Україна, Корея, Японія, Китай: “Культури не мають змагатися, а лише перебувати в діалозі…”

17.10.2011

13-15 жовтня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася ІІ Міжнародна наукова конференція «Китай, Корея, Японія: методологія та практика інтерпретації культур».
Організували захід центри сходознавства Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАНУ, а також – науково-дослідний центр вивчення корейської мови та літератури при Університеті Корьо.
На конференції головувала Юлія Осадча, керівник Центру досліджень літератур, мов і культур Японії, Кореї та Китаю. Один із організаторів заходу директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка Микола Жулинський у своєму виступі наголосив, що XXI століття має стати часом консолідації культур різних країн. Академік нагадав усім присутнім слова Івана Франка, який заповідав молодому поколінню витворити з етнічної української маси монолітну націю, культурний організм, «спосібий до самостійного культурного і політичного життя». Українською мовою привітав учасників конференції надзвичайний і вповноважений посол Японії в Україні Саката Тоїчі. Він висловив своє приємне здивування від такої кількості вродливих дівчат у стінах нашого університету. Пан посол спрогнозував, що Україна в найближчі десятиліття покаже суттєвий економічний розвиток. Він переконаний, що три головні тематичні напрями конференції – лінгвістика, література, культура – разом створюють ідентичність кожного народу, тому потребують плідного обговорення в режимі дружнього діалогу. На відкритті заходу слово також взяли консул Республіки Корея в Україні Чє Йонг Іль і співробітник центру кореїстики при Університеті Корьо Лі Хюн Сонг.
Конференція пройшла у теплій дружній атмосфері. Крім наукової програми, учасники заходу отримали можливість відвідати культурні перлини Києва – Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків і Музей народної архітектури і побуту «Пирогово».
Ращенко Анна, прес-центр Інституту філології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024