Новини

 

Місто, яке дарує свято

13.10.2011



Як відомо, юристи – це нестандартні люди, тож і відпочинок у них незвичайний. Професійне свято студенти юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка святкували у одному з найбільш дивовижних міст України – Львові. Свою екскурсійну програму вони розпочали з Площі Ринок - серця Львова, політичного, громадського, культурного і торгового центру міста протягом 500 років, що став історичним початком європеїзації України. Студенти-правники подолали 350 дерев’яних сходинок львівської ратуші, з оглядового майданчика якої побачили усю красу стародавнього міста. Вони відвідали і греко-католицький архикатедральний собор Святого Юра – величний рококовий архітектурний ансамбль XVIII століття, і Домініканський собор. Із захопленням споглядали вірменську вулицю з її унікальною архітектурою і неповторним духом найдревнішої східної християнської культури.


Надзвичайно пам’ятним для всіх став проспект Шевченка – одна з найгарніших центральних вулиць, що повністю зберегла європейський архітектурний дух початку XX століття, на якій знаходиться перлина Львова - Оперний театр. Також у центрі Львова студенти побачили Логотип Евро 2012, що перетворився для жителів міста в унікальний і багатобарвний вираз єдності, суперництва, спортивної майстерності та відчуття свята.
Львів – це не лише місто-музей під відкритим небом, але й місто музеїв. Студенти ознайомилися з експозицією музею-аптеки, відвідали сучасні картинні галереї, де були виставлені експонати, які датуються XIV століттям.
Зараз, мабуть, вже неможливо уявити старі вулички міста без спокусливого терпкуватого аромату кави, який лине через маленькі віконця затишних кав’ярень, пронизуючи все місто таємничістю та загадковістю. Тому для студентів відвідання «Віденської кав‘ярні» , яка є найстарішою кав'ярнею в місті,стало одним зі спогадів, що залишаться у пам’яті надовго. А Львівська Майстерня Шоколаду – єдина в Україні майстерня, що виготовляє почуття, подарувала солодкий присмак гірких солодощів.


Тож Львів – це місто не тільки архітектури, прекрасних вуличок і українських традицій, а й таке місце, що кожної миті дарує відчуття прекрасного. Прекрасного всього – настрою, почуттів і звісно – свята.


Казанцева Альона, 4 курс
Прес-центр
Студентського парламенту
юридичного факультету










Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024