Новини

 

Львівський лев оселився в університеті

06.10.2011
Звуть його «Вазонковий», бо розмальований він яскравими мальвами, що нагадують вазон, а ще– він один з переможців щорічного «Параду левів», що завоював приз глядацьких симпатійз поміж оригінальних символів міста, яких потім за традицією дарують іншим містам України,разом із запрошенням відвідати Львів. 6 жовтня до Львова запрошували студентів нашого університету. Львів'яни вирішили вперше провести презентацію свого міста в університеті і розпочали цю традицію саме знашого. І не даремно, адже Львів – це старовинне місто з своїми багатими традиціями, чудовою архітектурою, оповитою легендами атмосферою і кому як не молоді відкривати для себе його романтику.Відкриваючи «День Львова в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка»
Проректор університету з науково-педагогічної роботи Володимир Анатолійович Бугров привітав львівських гостей, зазначивши, що така презентація їхнього міста актуальна, адже Київ і Львів – це міста де, зокрема,відбуватиметься Євро 2012.
Передаючи «Вазонкового Лева» шевченківцям заступник Львівського міського голови Василь Косів, розповів про те, що лева розмальовано в рамках арт-фестивалю «Парад левів»художницею Ліною Калініч.
Просто під історичними стінами Червоного корпусу гості показали виставу театру на ходулях «Воскресіння», а потім у Актовій залі Василь Косів розгорнув перед студентами-киянами у формі відкритої лекції на тему: «Чи зможе Львів стати новою туристичною Меккою Європи?» усі принади свого рідного міста.«Ми сподіваємося на приїзд великої кількості студентів-киян же незабаром», - наголосив він.






















ФОТО: Юрія Тивончука/Прес-центр. Більше фото на нашій сторінці у facebook: www.facebook.com/kyiv.university
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024