Новини

 

Історія та географія давніх релігій для майбутніх сходознавців

11.05.2004
Нещодавно для сходознавців II курсу Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка було організовано цікаву пізнавальну екскурсію до Національного науково-природничого музею, де було проведено відкриту лекцію на тему: “Історія та географія давніх релігій”, яку проводив доцент відділення сходознавства Ферхад Туранли. Студенти також відвідали археологічний зал музею.

Екскурсію проводив видатний археолог України Віктор Ткаченко. Він розповідав про унікальні експонати музею, багато з яких були знайдені на території України і стосуються різних періодів її історії. Сходознавці з захопленням слухали цікаві розповіді, пов'язані з тим чи іншим експонатом, його походженням та історією пошуків.

В залі музею представлені увазі відвідувачів речі, які були знайдені під час розкопок на території Київщини, Полтавщини, південних областей та інших регіонів нашої країни. Зокрема тут можна зустріти предмети побуту
доби Трипільської культури, а також різноманітні прикраси: браслети, медальйони,
ланцюжки цієї епохи.

Проходячи повз стенд зі знахідками з Скіфських курганів, археолог Віктор Ткаченко розповів історії виникнення курганів та поховань, а також про звичаї та традиції скіфської культури.

Особливо студентів зацікавив макет давнього Києва, та стенд з фотографіями видатних археологів України.

Відвідання музею справило на майбутніх сходознавців незабутнє враження - вони побачили та дізналися багато цікавого про історію та культуру рідної землі. А на завершення екскурсії було зроблене групове фото на згадку.



Наталя Поліжак,
студентка ІІ курсу
Інституту філології
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024