Новини

 

Студентський форум: Україна – Польща – Європейська спільнота

11.05.2004
9–12 травня 2004 року в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка буде проходити студентський форум "Україна – Польща – Європейська спільнота. Розвиваємо співробітництво.” Учасники форуму - студенти вищих навчальних закладів України та Польщі, а в якості гостей - лідери студентських громадських організацій, провідні науковці та громадські діячі.

Мета форуму:

1. Залучити до обговорення шляхів реформування системи вищої освіти в Україні широкі кола студентства. Визначити прийнятні для України принципи Болонського процесу.

2. Зафіксувати проблемні питання в стосунках польського та українського народів, що зумовлюють формування негативних стереотипів та виробити практичні рекомендації щодо їх подолання.

3. Скористатись досвідом польських загальнонаціональних студентських організацій щодо участі в європейських студентських рухах.

4.Формування комунікативної спільноти на українсько-польському молодіжному просторі для постійного обміну досвідом та налагодження співпраці.

План роботи секцій:

1. Освітній простір Європи крізь призму Болонської декларації: пріоритетні для України напрямки інтеграції.

2. Рівень представництва інтересів польських та українських студентів у загальноєвропейських студентських організаціях.

3. Профілактика та подолання негативних стереотипів серед польської та української молоді.

Крім роботи в секціях заплановано ряд культурних та освітніх заходів для поглиблення інтеграційних процесів серед учасників: екскурсії, дискотеки, відвідання театру, лекції експертів із актуальної тематики.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024