Новини

 

У ВІКНУ проведено День донора

23.09.2011
Розвиток донорства крові та її компонентів є важливою соціально необхідною справою держави. Відповідно до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» від 13 липня 1995 року та наказу Міністра оборони України № ё302 від 22 липня 2004 року «Про подальший розвиток донорства крові та її компонентів у Збройних Силах України» у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 22 вересня 2011 року проведено «День донора».
За словами начальника медичної служби Військового інституту підполковника м/с Али Савочки у ВІКНУ подібний захід проводиться 4 рази на рік. Цього разу, як й завжди, він проходив організовано, за участю представників всіх факультетів. Всього добровільно надали свою кров понад 50 осіб.
– Донорство крові та її компонентів – добровільний акт волевиявлення людини, що полягає у даванні крові або її компонентів для подальшого безпосереднього використання їх для лікування, виготовлення відповідних лікарських препаратів або використання у наукових дослідженнях, – зазначила Ала Анатоліївна. – Тому дуже приємно, що наші курсанти добре розуміють не тільки важливість цієї справи для всієї держави, але й її користь для їх особистого здоров’я. Задля цього ми проводимо широку роз’яснювальну роботу з особовим складом. Хотілося б відзначити наших постійних донорів. Це курсанти військово-гуманітарного факультету Міркамілов М.С. (3-й курс), Бенедик В.О. (2-й курс), факультету іноземних мов та військового перекладу Забарський В.І. (5-й курс), Куконя М.В. (5-й курс), Кузьмук І.Г. (4-й курс), Капмоль А.П. (4-й курс) та військового факультету фінансів і права Репетій О.О. (4-й курс), Бауман К.В. (4-й курс), Крихно О.В. (4-й курс), Безкоровайний Я.М. (3-й курс) та Кручук С.О. (5-й курс)».

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024