Новини

 

Угода про співпрацю між КНУ та РосНОУ

23.06.2011
20 червня 2011 року була підписана угода про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Російським новим університетом (РосНОУ). Для підписання цієї угоди до Університету прибули Ректор Російського нового університету, Голова Асоціації недержавних ВНЗ Російської Федерації Зернов Володимир Олексійович, проректор з наукової роботи РосНОУ Палкін Евгеній Олексійович, Директор бізнес-інкубатора РосНОУ Шкаєв Дмитро Геннадійович, заступник проректора з наукової роботи РосНОУ Костюков Володимир Іванович.
Російський новий університет є одним із перших приватних вищих навчальних закладів Російської Федерації, який має державний статус класичного університету. Російський новий університет розпочав свою діяльність у 1991 р., у ньому навчається понад 30 тисяч студентів, університет має 5 інститутів, 8 факультетів, 40 кафедр та 17 філіалів, готує фахівців з гуманітарних та природничих спеціальностей. Ректор Російського нового університету Зернов В.О. є Головою Асоціації недержавних ВНЗ Російської Федерації.
Прийняли делегацію РосНОУ, провели робочу зустріч та підписання договору про співпрацю проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Григорук В.І., начальник управління міжнародної наукової співпраці Заславський В.А., Віце-президент наукового парку Київського університету Макара В.А., начальник НДЧ Київського університету Неділько С.Г., декан філософського факультету Конверський А.Є., заступник декана філософського факультету з наукової роботи Руденко С.В.
Основною метою угоди є створення єдиної мережі трансферу інноваційних технологій, обміну передовим науковим досвідом у галузях природничих та гуманітарних наук, впровадження наукових розробок у виробництво, налагодження співпраці між науковими парками Київського університету та РосНОУ, створення представництв наукових парків.
В результаті підписання угоди були прийняті домовленості про обмін інформацією про організацію навчального процесу, в тому числі із застосуванням дистанційної форми навчання; обмін науковою, навчальною, навчально-методичною літературою, дидактичними матеріалами, створення спільних творчих колективів, малих підприємств, інших структур для проведення наукових досліджень, участі в конкурсах, грантах, програмах тощо; розвиток інноваційних напрямів в освіті та науці в тому числі по лінії технопарків, бізнес-інкубаторів, трансферу інновацій; надання взаємодопомоги при підготовці документації для участі в конкурсах і супроводі виконання робіт; організація і проведення спільних семінарів, конференцій, наукових шкіл; обмін викладачами для вивчення досвіду роботи, проведення навчальних занять та консультацій; направлення та прийом на стажування викладачів, студентів та аспірантів; організація різноманітних видів практик для студентів.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024