Новини

 

Концепція нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти

06.06.2011
2 червня 2011 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню проекту Концепції нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. Круглий стіл відбувся з ініціативи вчителів середніх шкіл, сприяння деканів фізичного та радіофізичного факультетів та підтримки Ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка Леоніда Губерського . До складу учасників круглого столу увійшло 12 вчителів середніх шкіл, професорсько-викладацький склад вищих навчальних закладів та члени Національної Академії наук України.
Учасники круглого столу вважають, що:
• Поява проекту Концепції нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти є важливим і позитивним кроком у розвитку освіти в Україні, а обговорення данного проекту, висунення пропозицій та доповнень – необхідним інструментом його вдосконалення.
• У галузі природничих і точних наук до вичерпного переліку базових предметів необхідно включити математику та фізику (можливо, хімію і біологію), а у варіативну частину – інформатику, астрономію, географію та деякі інші предмети.
• Увести в дію Програму для профільного навчання з Фізики, затверджену МОН України у 2001, встановивши оптимізовану кількість годин на її вивчення.






Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024