Новини

 

«Дитина має право на життя!»

01.06.2011
158566 гривень благодійних пожертв спрямовані на закупівлю реактивів та обладнання для діагностичної лабораторії дитячого відділення Національного інституту раку.
З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, 1 червня 2011 року в приміщенні адміністративного корпусу Національного інституту раку відбулася церемонія публічної передачі благодійної допомоги, зібраної у межах акції громадської солідарності «Дитина має право на життя!», ініційованої неурядовою організацією, яка протягом десяти років здійснює програми, спрямовані на допомогу дітям та молоді, хворим на рак – Міжнародним благодійним фондом «Набат». Партнерами акції виступили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний олімпійський комітет України, Асоціація замовників та виробників соціальної реклами, інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна».
Акцію підтримала Асоціація ректорів ВНЗ України, а президент асоціації Леонід Васильович Губерський особисто звернувся до ректорів ВНЗ міста Києва з проханням підтримати благодійну акцію з метою допомоги дітям, хворим на рак та формуванню культури благодійності серед студентської молоді.
Нагадаємо що, 15 лютого 2011 року у Всесвітній день захисту дітей, хворих на рак у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка пройшла церемонія підписання Меморандуму про співпрацю щодо подолання раку з Національним інститутом раку та ВНЗ міста Києва. Протягом чотирьох місяців підписання меморандуму співпрацювали з метою збору благодійних пожертв шляхом організації низки творчих вечорів, концертів, літературних презентацій, виставок сучасного мистецтва на благодійній основі.
Благодійні пожертви були зібрані за підтримки учнів та студентів навчальних закладів міста Києва, громадських та благочинних організацій, соціально відповідального бізнесу та видатних діячів культури, мистецтва та спорту України та Італії.
Захід пройшов у режимі прес-конференції за участю Директора Національного інституту раку Ігоря Щепотіна, завідувача відділення дитячої онкології Сергія Павлика та завідувача н/д відділення дитячої онкології Григорія Климнюка.
Серед почесних гостей – Президент міжнародного благодійного фонду «Набат» Олена Мотузенко, Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, проректор з науково - педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро Бех.
«Озираючись навколо, кожен з нас має замислитись над тим, куди ми рухаємось і що чекає українську націю попереду. На сьогоднішній день стан здоров’я особливо молодого покоління не може не турбувати. Ми чітко усвідомлюємо, що саме спорт і олімпійський рух здатні стати тим дієвим механізмом, що може змінити ситуацію на краще, – зазначив президент НОК Сергій Бубка. – Національний олімпійський комітет розглядає цю співпрацю як можливість зробити свій вагомий внесок у вирішення вкрай важливих соціальних проблем». «Проведення зазначеного заходу дозволило розпочати роботу по створенню дієвої громадської мережі допомоги дітям, хворими на рак, а також сприяло підвищенню ефективності виховної роботи у навчальних закладах, формуванню культури благодійності, поширенню гуманістичних ідеалів та соціально відповідального світогляду серед студентської та учнівської молоді» – підкреслила Президент Міжнародного благодійного фонду «Набат» Олена Мотузенко. «Ми, освітяни, усвідомлюємо важливість залучення до благодійних ініціатив учнівської та студентської молоді. І сьогодні ми є свідками прояву громадської свідомості молоді, що надала дієву допомогу дітям, хворим на рак та показали приклад для українського бізнесу та політикуму. Ми також запевняємо, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка і в подальшому буде системно працювати над допомогою дитячому відділенню Національного інституту раку» - підсумував Проректор з науково - педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро БЕХ. У межах акції також розпочато проведення просвітницької кампанії з проблем ранньої діагностики раку серед студентської та учнівської молоді міста Києва.


ФОТО: Юрія Тивончука
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024