Новини

 

Філологи відкрили фотовиставку

01.06.2011
Ні для кого не є таємницею, що філологи володіють мистецтвом слова. Але що відбувається, коли їм у творчості не вистачає слів? Тоді аудіали пишуть музику, кінестети починають танцювати, а справжні візуали вдаються до живопису та фотографії.
Останніх в Інституті філології, напевно, багато, адже вже вдруге наші студенти організували в Залі мистецтв Жовтого корпусу неймовірно чутливу, багатопланову та поліфонічну виставку картин та фотографій «La femme». Цього року вона об’єднала візуальну творчість десяти студентів-філологів та їхніх друзів із інших університетів. Відкриття виставки відбулося 23 травня 2011 року.
Як і минулого року, ініціаторами й організаторами виставки є студентка 4 курсу української філології Ліліт Саркісян та її куратор Галина Петрівна Стрельчук. Власне, ця виставка є прикладом того, як маленька творча ініціатива всередині академічної групи виростає у великий всеінститутський проект. З одного боку, у цьому очевидною є заслуга Галини Петрівни як енергійного куратора, котра організовує екскурсійні поїздки для студентів у Батурин, Переяслав, Умань, Чернігів; низка фотографій, зроблених під час цих поїздок була представлена на цьогорічній виставці, автор – Станіслав Росовецький. З іншого боку, організація виставки завдячує ініціативі Ліліт Саркісян, яка, окрім того, що малює сама (і при цьому щоразу чарує публіку якісно новими стилями картин), також залучає інших студентів-філологів, які мають цікавий творчий доробок, але не завжди можуть відкрити його широкому загалові.
Деякі автори виставляли свої картини вперше. Так невеликі за розміром мрійливі малюнки Іри Костюк, які існували до цього лише в її блокнотах, потрапили на стіни нашої виставкової зали. Особливою таємничістю повиті жіночі портрети від Оленки Половко; сама авторка назвала свою композицію «Світ в її очах», і справді, все жіноче відчуття світу вміщене в очах героїнь її портретів. Не менш чутливими, але більш динамічними є картини Олі Базюк, виконані простим олівцем; сама авторка зізналася, що її натхненням є сум, а проте в її картинах дуже багато романтики та пристрасті.
Організаторка виставки Ліліт Саркісян представила глядачам колекцію ескізів жіночого одягу, які вона виконала на замовлення одного fashion-журналу. Усі її картини об’єднує витончена форма та помаранчевий колір – цьогорічний літній тренд.
Якщо жіноча частина авторів виставки представляла зразки живопису, то чоловіки цьогоріч виставили художні фото. Сергій Войток представив доробок урбаністичних фото-ескізів, а Стас Росовецький гармонічно доповнив його пейзажними фотографіями.
Чотири молоді художниці – Аня Тісейко, Іра Земляна, Аня Кушніренко та Юрій Ніколишин – не змогли бути присутніми на відкритті виставки, але їхні оригінальні картини гармонічно доповнюють загальну галерею студентських робіт.
Загальне враження від цьогорічної виставки: неймовірне натхнення від жіночої таємничості та краси. Хочеться творити, мріяти, кохати!.. Усім раджу отримати цей потужний емоційний та естетичний заряд, відвідавши цю виставку! Поспішайте, адже вона триває лише до 10 червня!

Богдан Деркач
Фото: Данило Підтягин





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024