Новини

 

Науковий пікнік

20.05.2011
Під гаслом «Наука – це цікаво!» 19 травня в Києві біля літньої естради Центрального парку культури і відпочинку відбувся Науковий пікнік у рамках V Всеукраїнського фестивалю науки. Організаторами свята виступили Національний центр «Мала академія наук України» за підтримки Національної академії наук України, Інституту обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України, Французького культурного центру в Україні, посольства Французької республіки в Україні та компанії PHYWE (Німеччина). У події взяли участь науковці, студенти вишів та учні шкіл – загалом всі ті, хто цікавиться сучасною наукою.

Відкрив свято науки віце-президент Національної академії наук України, академік НАН України Антон Наумовець: «Дорогі діти, хочу висловити вам визнання і подяку. Уже кілька років ми проводимо Фестиваль науки. Ваша участь у ньому, така натхненна, весела, дала нове дихання, пожвавила цей захід. Добре, що стільки юнаків і дівчат захоплюються наукою. Ви обов’язково досягнете висот у своїх галузях, і тоді разом з вами радітиме все суспільство, якому потрібні ваші світлі голови, золоті руки, ваше горіння і натхнення. Нехай радість пізнання супроводжує вас усе ваше життя!»
Свою експозицію на Науковому пікніку представив і Київський національний університет імені Тараса Шевченка. До неї ввійшли ознайомчі фільми та інформаційна продукція про діяльність університету, друковані видання науковців КНУ й новітні розробки вчених радіофізичного та хімічного факультетів, що викликали особливе зацікавлення серед допитливої молоді. Крім того, порадував присутніх своїм виступом ансамбль Київського університету «Роксоланія».
Сподіваємось, що проведення в Києві подібних наукових пікніків із залученням молоді, яка цікавиться новітніми науковими досягненнями та розробками, стане доброю традицією. Адже за словами організаторів свята: «Наука – це не просто цікаво, наука – це модно!»




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024