Новини

 

У ВІКНУ відбулася лекція аташе з питань оборони при Посольстві Латвійської Республіки в Україні

19.05.2011

19.05.11 відповідно до Договору між Військовим інститутом Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) та Київською асоціацією військових аташе (КАВА) відбулася лекція аташе з питань оборони при Посольстві Латвійської Республіки в Україні підполковника Зігмундса Балодіса на тему: “Збройні Сили Латвії: НАТО і безпека Латвії”. У своєму виступі військовий дипломат розповів присутнім про історію Латвійської Республіки та непростий шлях здобуття її незалежності. Під час лекції підполковник З. Балодіс поінформував аудиторію про створення та розвиток Збройних Сил Латвійської Республіки, процес набуття членства в НАТО та участь військових підрозділів Латвії у миротворчих місіях та операціях з підтримки миру. Аудиторії також була презентована книга, видана у Латвії з нагоди 25-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, у ліквідації наслідків якої брали участь і громадяни Латвійської Республіки.
Поважний гість відповів на запитання присутніх, які стосувалися системи підготовки військових фахівців для Збройних Сил Латвії, їх матеріального та правового забезпечення, соціального захисту, особливостей проходження військової служби.
– Сьогодні, – зазначив підполковник Зігмундс Балодіс, – суспільство Латвії високо оцінює діяльність латвійської армії та довіряє їй. Проходити військову службу в Збройних Силах Латвійської Республіки престижно.
Тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Військового інституту з навчальної та наукової роботи полковник Ігор Ольховой щиро подякував аташе з питань оборони при Посольстві Латвійської Республіки в Україні за змістовний виступ та від імені начальника ВІКНУ вручив йому Почесну грамоту за значний особистий внесок у навчально-виховний процес підготовки спеціалістів для Збройних Сил України. Після завершення заходу підполковник Зігмундс Балодіс зробив запис у Книзі почесних відвідувачів Військового інституту.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024