Новини

 

До Китаю поїде Ганна Казбан

17.05.2011
13 травня 2011 року відбувся Всеукраїнський етап X Всесвітнього студентського конкурсу «Міст китайської мови», що відбувся у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка. Участь в ньому взяли 11 представників з різних університетів України (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, КНЛУ, Інститут Конфуція при ХНУ імені В.Н. Каразіна, Інститут сходознавства і міжнародних відносин «Харківський колегіум», ДНУ імені Олеся Гончара, ДНУ, ЛНУ імені Тараса Шевченка).
Міст проводиться щорічно з 2002 року під патронатом китайської організації Ханьбань. «Міст китайської мови» – масштабне змагання для студентів з різних країн світу, метою якого є популяризація китайської мови і культури в усьому світі. Таке змагання дає можливість кращим студентам усіх країн продемонструвати рівень володіння китайською мовою і показати свої знання в області культури, історії, мистецтва, географії, музики, літератури Китаю.
Відбірковий тур проводиться майже в кожній країні світу. Традиційно «Міст китайської мови» проходить у 3 етапи: монолог на задану тему (3 хвилини), відповіді на питання з країнознавства Китаю та номер художньої самодіяльності з китайською специфікою (пісня, танець, каліграфія, тайцзицюань тощо).
До складу делегації Київського національного університету імені Тараса Шевченка увійшли Олександр Гончаренко – директор Інституту Конфуція, Кевень Сунь – представник китайської сторони в Інституті Конфуція та студентки 2-го курсу Інституту філології Ганна Казбан та Євгенія Роженко.
За результатами відбіркового туру студент, який посів I місце, поїде на фінал до Китаю. Цього року це наша Ганна Казбан (Інститут Конфуція при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка). Також Ганна нагороджена грантом на навчання у Китаї протягом півроку. Переможцям фінального туру присвоєно звання «Посол китайської мови і культури», а також надається можливість пройти курс навчання в китайських вишах або здійснити подорож Китаєм.
Директор Інституту філології Григорій Семенюк привітав переможницю і подякував за наполегливу працю.







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024