Новини

 

Поновлено угоду про двосторонню співпрацю з Загребським університетом

26.03.2004
22 березня з офіційним робочим візитом у Хорватії перебували ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Віктор Васильович Скопенко та начальник Управління міжнародних зв’язків університету професор Петро Олексійович Бех. У результаті візиту було поновлено угоду про двосторонню наукову співпрацю з Загребським університетом та обміном науковцями, викладачами, студентами.

Загребський університет – один з найстаріших університетів Південно-Західної Європи, який було засновано у 1669 році. Сьогодні цей університет складається з 29 факультетів. Очолює цей Вищий освітній заклад ректор Хелена Ясна Менсер.

Історико-культурні зв'язки Київського університету з Загребським мають давні традиції. Розвитку відносин у цій сфері сприяло запровадження хорватистики на кафедрі слов'янських мов Київського національного університету ім.Т.Шевченка (1995 р.). З 1998 навчального року започатковано викладання україністики в Загребському університеті.

Підписавши угоду, ректори ствердили, що контакти з кожним роком активізовуватимуться, що призведе до підвищення мобільності навчально-наукового обміну.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024