Новини

 

НАКАЗ Міністерства освіти і науки України № 284/ 423 /173 від 28.03 2011р.

29.03.2011

Про встановлення граничного
розміру плати за проживання
в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності


Відповідно до пункту 6 Повноважень центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін і тарифів на окремі види продукції, товарів і послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. № 796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форм власності», пункту 13 постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 1994 р. № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування»
НАКАЗУЄМО:
1. Встановити, що граничний розмір плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності (далі - гуртожитки) з урахуванням ПДВ, встановленого згідно з законодавством, виходячи з нормативу 6 кв. м житлової площі (для новозбудованих гуртожитків - 8 кв. м житлової площі), не може перевищувати:

- для студентів, абітурієнтів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації – 40 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;
- для клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів – 40 відсотків їх академічної стипендії;
- для курсантів вищих навчальних закладів цивільної авіації, морського і річкового транспорту, Севастопольського національного інституту ядерної енергії та промисловості (далі - курсанти), які отримують безкоштовне харчування, – 20 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;
- студентам індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання і забезпечуються безоплатним триразовим харчуванням, – 20 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації, а тим особам, які забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням, – 30 відсотків мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації.
Студенти, курсанти, абітурієнти вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особи з їх числа, а також студенти і курсанти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, забезпечуються гуртожитком безкоштовно.
2. Конкретний розмір плати за проживання в гуртожитках встановлюється керівником вищого навчального закладу і розраховується відповідно до Порядку надання інших платних послуг державними та комунальними навчальними закладами, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України від 23.07.2010 № 736/902/758 «Про затвердження Порядків надання платних послуг державними та комунальними навчальними закладами», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 30 листопада 2010 р. за № 1196/18491, виходячи з нормативу житлової площі на кожного мешканця, встановленого згідно проектної документації при будівництві гуртожитку, та розрахункового коефіцієнта загальної площі, що припадає на кожного мешканця гуртожитку.
3.За бажанням особи, яка проживає в гуртожитку, адміністрація вищого навчального закладу за додаткову плату може надати поліпшені умови проживання та додаткові послуги (обладнання). Крім того, особа, яка проживає в гуртожитку, за згодою адміністрації вищого навчального закладу, може встановити в кімнаті власне додаткове обладнання (аудіо-, відеотехніку, холодильник тощо) з відшкодуванням у повному обсязі видатків, пов’язаних з його експлуатацією. Вартість таких додаткових послуг розраховується відповідно до спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України від 23.07.2010 № 736/902/758 «Про затвердження Порядків надання платних послуг державними та комунальними навчальними закладами».


3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників Міністра освіти і науки України та Міністра охорони здоров’я України за розподілом функціональних обов’язків.
4. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністерство освіти і науки України, молоді та спорту України Д.В.Табачник
Міністерство фінансів України
Ф.О.Ярошенко
Міністерство здоровь'я України
І.М.Ємець
















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024